Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 26/4 την ένταξη του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων)» στο Δήμο Αλμωπίας στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» του Π.Ε.Π., προϋπολογισμού 12 εκατομ. ευρώ. 
Το έργο της διευθέτησης των συγκεκριμένων ρεμάτων, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας και πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής εδώ και τριάντα χρόνια.

Στην εισήγησή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του έργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα, προτείνονται πέντε περιοχές παρέμβασης σε συγκεκριμένα τμήματα των χειμάρρων της ορεινής Αλμωπίας όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα και καταστροφές κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων τα προηγούμενα χρόνια (ιδιαίτερα το 2009 και 2010). Τα ρέματα χωροθετούνται στην ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Όρμας, Λουτρακίου και Προμάχων και είναι: Ασπροπόταμος-Μπέλιτσα, Θερμοπόταμος-Τόπλιτσα, Μυρόρεμα-Τσαρνάκα, Μεγάλο ρέμα-Σόσιτσα και Σόσιτσα).

Η ένταξη του έργου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ τη μεγάλη σημασία του έργου υποστήριξαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κκ. Γιώργος Πασχαλίδης και Μιχάλης Καραμάνης.

Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να εισηγηθεί μία πρόταση της Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας για ένταξη στην Κοινοτική Πρωτοβουλία διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG η οποία αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων στην ορεινή Πέλλα που θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή πρότυπων έργων ορεινής υδρονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ