Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε μεγάλη εκδήλωση υγειονομικών στη ΝΔ Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής οι προγραμματικοί άξονες και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία, με ομιλία του Υφυπουργού Υγείας κ. Δ.Βαρτζόπουλου.

Η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει την πλήρη αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε οι ιατροί να αμείβονται ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχουν.



Επίσης, δεσμεύεται για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας των ιατρείων από τους ιατρούς. Όσον αφορά τη συνταγογράφηση και την επιδιωκόμενη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι οι γιατροί πρέπει να έχουν την ευθύνη της επιλογής της φαρμακευτικής θεραπείας. Τα τελευταία δύο χρόνια οι ερασιτεχνισμοί των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η καταβολή των μισθών.

Στην πραγματικότητα δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον δραστικό περιορισμό της σπατάλης.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι η αναπροσαρμογή των τιμών των φαρμάκων θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να στηρίζει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τα φαρμακεία.

΄΄ Η διαφορά των θέσεων μας από την πρακτική και την πολιτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτη. Για το λόγο αυτό είναι αδύνατη οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στον τομέα της υγείας. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν να δίνουν με δυναμισμό την πολιτική μάχη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας η οποία και μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί μια νέα εποχή στον τομέα της υγείας με σεβασμό στους λειτουργούς της ΄΄ υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Βαρτζόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης ο οποίος κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να δώσουν δυναμικό παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση-γιορτή και ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη 2 Μαϊου στις 19:30 στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ