Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(Οικονομικός συντάκτης)
Ο γρίφος της ημερομηνίας των εκλογών συνεχίζεται... αφού ο κύριος Παπαδήμος δεν απαντά με σαφήνεια για την ακριβή ημερομηνία εκλογών δεσμευόμενος κυρίως από το νομοθετικό έργο που εκκρεμεί...
Η κυβέρνηση προχωρά εν τάχει... την άλλη εβδομάδα όλο το νομοθετικό έργο το οποίο ουσιαστικά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη όπου θα πρέπει να κλείσει η βουλή για να γίνουν εκλογές (εάν γίνουν) στις 6 Μαΐου!
Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν απαντά για την ημερομηνία των εκλογών ο κύριος Παπαδήμος... διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του "κουρέματος" αφού δόθηκε παράταση στους ομολογιούχους του εξωτερικού να συμμετέχουν στο "κούρεμα" και έτσι καθυστερεί και ή διαδικασία "ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών".
Οι τράπεζες θα "κουρέψουν" τα διαθέσιμά τους... και το δημόσιο θα λάβει κοινές μετοχές άνευ ψήφου 5 ετών ως αποτέλεσμα της "ανακεφαλαιοποίησης" μία όμως διαδικασία η οποία... όμως καθυστερεί για τους παραπάνω λόγους !.
Στο χείλος του γκρεμού... όμως οδηγήθηκαν και οι χιλιάδες κάτοχοι ομολόγων αξίας κάτω των 100.000 ευρώ αφού μετά το κούρεμα έχασαν πάνω από 80% της αξίας τους αφού η δέσμευση Βενιζέλου ότι εγγυάται ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους δεν τηρήθηκε μέχρι στιγμής και ο κύριος Βενιζέλος είναι απών από την διαδικασία ασχολούμενος μόνο με την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ!
Ας ελπίσουμε λοιπών...ότι όλα θα ολοκληρωθούν και νομοθετικά κατοχυρωθούν έως την Μεγάλη Τετάρτη,
για να καταφέρουμε να πάμε σε εκλογές στις 6 Μαΐου
διότι θα είναι αργά ...και μετά πάμε για Σεπτέμβριο !
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ