Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΕΛΛΑ: ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση για την κήρυξη της έναρξης σειράς δράσεων που θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πέλλας και οι σχολικές μονάδες της, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Ι. Ανδρίτσος και Α. Νουσηκύρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, 1912-13 και η απελευθέρωση της Μακεδονίας». Ακολούθησε παρουσίαση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τα σχολεία από τη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας κα. Πελαγία Λιάνδη, ενώ το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών πλαισίωσε με τη μουσική του την εκδήλωση.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο συμβολικό περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται και στην ανάγκη για ευρύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων. Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού:

«Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που συμμετέχω στη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση.

Κοιτώντας σας στο πρόσωπο, ξεχωρίζω το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για την ιστορία της Ελλάδας και τις μεγαλειώδεις εκείνες στιγμές οι οποίες επέτρεψαν στο έθνος μας να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει.

Δυστυχώς, ο εορτασμός των 100 χρόνων ελευθερίας, δημοκρατίας και προόδου βρίσκει τη χώρα μας σε μία δυσχερή θέση. Βλέπουμε την Ελλάδα, για ακόμη μία φορά, να σφυρηλατείται από τους εταίρους της και αρκετούς καλοθελητές να αμαυρώνουν το κύρος της στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Είναι μία δύσκολη χρονική συγκυρία η οποία απαιτεί ιδιαίτερη πολιτική ευφυΐα από τους ηγέτες, ικανότητα από τους πολίτες και κυρίως πίστη και εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουμε. Η ελληνική ομογένεια και όλοι όσοι αντλούν και εμπνέονται από την ελληνική ιστορία είναι μαζί μας σ’ αυτήν την τιτάνια προσπάθεια να ανακτήσει η χώρα μας τις δυνάμεις της.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων ελευθερίας αποτελούν μία ευκαιρία για περισυλλογή και ανασκόπηση της ελληνικής ιστορίας. Μέσα από την ιστορία και την αντικειμενική προσέγγισή της μπορούμε να αναζητήσουμε και να ξαναβρούμε τις αξίες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε με εθνική υπερηφάνεια και ενότητα.

Η ορθόδοξη πίστη, οι οικογενειακές παραδόσεις, η διδασκαλία και το συνολικό έργο των εκπαιδευτικών μας, αποτελούν τη μεγάλη και σπουδαία παρακαταθήκη μας.

Αναμένω με ενδιαφέρον να ακούσω για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και οι μαθητές των σχολείων μας. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση συμμετέχει κι αυτή, με δικό της πρόγραμμα, στις εορταστικές εκδηλώσεις και θέλουμε τη συνεργασία σας ώστε οι δράσεις που θα προγραμματίσουμε να έχουν πραγματικό και ουσιαστικό αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ