Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πρωτοχρονιάτικα Ρεβεγιόν μέσα από επτά ιδιαίτερες ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων, που περιγράφουν την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών στη Μηχανή του Χρόνου, αύριο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στις 17:00, στη ΝΕΤ.


Η εκπομπή αποκαλύπτει την ιστορία του λαχείου στην Ελλάδα.
Ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, διηγείται την κρυφή επιθυμία που είχε από μικρός να κερδίσει το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, αλλά και την μεγάλη στιγμή όταν η οικογένεια του, δύο μήνες πριν από την αλλαγή του χρόνου, κέρδισε 120 εκατομμύρια δραχμές στο Εθνικό Λαχείο. Ο Καπουτζίδης θυμάται τα διάφορα σενάρια που γράφτηκαν στον Τύπο της εποχής για την οικογένεια του, από την υποτιθέμενη απαγωγή του, μέχρι ότι ο πατέρας του δώρισε τα μισά λεφτά σε ζητιάνους.

Οι χορευτές του Ζαμπέτα, Δήμος και Ιορδάνης Αμπατζόγλου, περιγράφουν την ατμόσφαιρα από τη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας του 60 και του 70, ενώ θυμούνται τα Πρωτοχρονιάτικα πειράγματα του Ζαμπέτα, τον Ωνάση να κάνει Ρεβεγιόν στα μπουζούκια, σπάζοντας πιάτα και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση να παίζει τριανταμία μετά το τέλος του προγράμματός του.

Ο Βύρων Παπαλαζάρου, ανιψιός του ιδιοκτήτη του ιστορικού μαγαζιού «Χάραμα» στην Καισαριανή, αφηγείται τις γιορτές του Τσιτσάνη, με πελάτες τον Γιάννη Τσαρούχη, την Μελίνα και τον Κατράκη. Ακόμα θυμάται την αδυναμία που είχε στα χαρτιά η Σωτηρίας Μπέλλου ,που παραλίγο να μπει φυλακή Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο Δημήτρης Δηλιγιάννης, γκρουπιέρης επί 37 χρόνια στο καζίνο της Πάρνηθας, αποκαλύπτει τα αμύθητα ποσά που άφηναν στην Πάρνηθα οι Σαουδάραβες την δεκαετία του 70 και 80, αλλά και πως μία Πρωτοχρονιά με έντονη χιονόπτωση, πελάτες και προσωπικό αποκλείστηκαν για 8 μέρες. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τζόγο μέχρι τελικής πτώσεως.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη θυμάται πως περνούσε «ροκ» γιορτές, όταν ήταν μικρή, την δεκαετία του 80, στο «Αχ Μαρία», όπου δούλευε για χρόνια ο πατέρας της Γιάννης Ζουγανέλης και η μητέρα της Ισιδώρα Σιδέρη. Η ηθοποιός Μαρκέλα Γιαννάτου, θυμάται να «θυμώνει» με τον πατέρα της, ο οποίος πάντα έφευγε Παραμονή Πρωτοχρονιάς για να πάει στο μαιευτήριο της Κέρκυρας, για να ξεγεννήσει το πρώτο παιδί του καινούργιου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ