Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...

Η δύση του 2011 και η έλευση του 2012 θα βρει όλο τον ΑΡΗ στις αγωνιστικές επάλξεις. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε θεσμικό-λειτουργικό, η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά εντονότατων προκλήσεων, μια χρονιά σταυροδρόμι εξελίξεων.


Το οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται με μορφή κινούμενης άμμου, ο κοινωνικός αναβρασμός που κυριαρχεί, η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί, αποτελούν από μόνα τους στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα και έμμεσα της λειτουργία του αγαπημένου μας Συλλόγου.

Ο ΑΡΗΣ τόσο (και κυρίως) ως εταιρεία αλλά και ο Σύλλογος δεν είναι μόνος του, δεν είναι απομονωμένος, δεν μπορεί να δραστηριοποιείται αυτόνομα δίχως να επηρεάζεται από τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που διαρκώς μεταβάλλονται, καθημερινά προς το χειρότερο. Συνεπώς ευχολόγια και παραινέσεις είναι καλά και ανέξοδα, όμως ούτε λύσεις δίνουν στα προβλήματα, ούτε διεξόδους ανοίγουν. Ας το έχουμε αυτό όλοι στο νου μας.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, η χρονιά που ολοκληρώνεται δεν θα μείνει στην ιστορία ως η πλέον επιτυχημένη για το Σύλλογο. Σε όλα σχεδόν τα αθλήματα ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της Αρειανής οικογένειας. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απογοητεύσει το λαό του ΑΡΗ.

Χαμένες χρονιές δεν νοούνται σε έναν Σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ και χρόνος για μεμψιμοιρία δεν υπάρχει. Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής και μακρόχρονη, έστω αν και το πρόσκαιρο συχνά μας πληγώνει και δεν αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες μας.

Το 2012 βρίσκει τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ σε μια κρίσιμη κατάσταση, οριακά εντός διεκδίκησης στόχων της αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα δείχνει ότι έχει σημαντικά προβλήματα και ο εντοπισμών των υπαιτίων ετούτη τη στιγμή δεν προσφέρουν τίποτα.

Όλη η χρονιά θα είναι δύσκολη και αυτό πλέον πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους. Ο ΑΡΗΣ τόσο στα αγωνιστικά, όσο και στα οικονομικά χρειάζεται στήριξη. Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος θα μετρήσει τους πραγματικούς συνοδοιπόρους και θα ξεκαθαρίσει σε ποιους μπορεί να βασίζεται και ποιούς θα απορρίψει.

Η εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους που αποφασίζουν είναι δεδομένη αλλά όχι αυτονόητη. Καιρός για λάθη, ατολμίες και παραλείψεις δεν υπάρχει αλλά οφείλουμε και εμείς να φροντίσουμε να μην υποπίπτουμε σε ανάλογα λάθη και παραλείψεις.

Σε ότι αφορά το μπάσκετ, η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας δίνει το δικαίωμα της αισιοδοξίας. Εντός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με χαμένο έδαφος όμως στο πρωτάθλημα το οποίο η ομάδα δείχνει πανέτοιμη να καλύψει, με αβεβαιότητα όμως σε διοικητικό και κατ’επέκταση και στο οικονομικό επίπεδο, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να μην επηρεάζει την ομάδα, αλλά μέχρι πότε;

Η λύση σημαντικών προβλημάτων του Αυτοκράτορα ΑΡΗ εξαρτάται και από εμάς. Δεν είναι μόνο η συμμετοχή και η παρουσία μας στο θρυλικό Παλέ που μπορεί να διευκολύνει την οικονομική δυσπραγία. Προφανώς τα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων λύνουν ένα μέρος του οικονομικού προβλήματος αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το αγκάλιασμα του τμήματος θα δράσει καταλυτικά και στην αναζήτηση και στην επίτευξη μιας ωφέλιμής και με προοπτική λύσης και στο διοικητικό αδιέξοδο. Η συστράτευση και η μαζική συμμετοχή του κόσμου του ΑΡΗ θα οδηγήσει σε εξελίξεις, θα εξαναγκάσει όσους λειτουργούν με αργά αντανακλαστικά να ανοίξουν βήμα, όσους παίζουν «παιχνιδάκια» να κρυφτούν, θα εξωθήσει σε αναζήτηση διεξόδων.

Δύσκολη χρονιά τελειώνει, νέα αρχίζει. Όποιος αισθάνεται Αρειανός, όποιος έχει πεισμώσει, έχει δακρύσει από χαρά και από λύπη γι’ αυτόν το Σύλλογο θα οπλιστεί με επιμονή και αποφασιστικότητα και θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας για μια χρονιά προκλήσεων και μαχών σε όλα τα επίπεδα.

Όποιος δεν μπορεί, δεν έχει τα κουράγια και την θέληση, όποιος έχασε το… όραμά του
και την πίστη του, ας τραβηχτεί παραπέρα μέχρι να «ξαναγεμίσει». Εμπόδιο μόνο μην σταθεί και μην επενδύσει στην αποτυχία. Διότι την κάθε αποτυχία δεν τη χρεώνονται απλώς άνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Σύλλογος.

Αλίμονο σ’ αυτόν που θα επενδύσει στην αποτυχία.

Αλίμονο για τον Σύλλογο αλλά πολύ περισσότερο αλίμονο για τον ίδιο…

Άρθρο στο επίσημο site του Super 3
Περισσότερα στο http://www.super3.gr/main.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ