Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ" ΓΙΑ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

«Οι Νέοι Φάκελοι» ερευνούν σήμερα στις 23.00 στον ΣΚΑΪ το τι ακριβώς συμβαίνει με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ελλάδα και την Κύπρο. 
Ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο σημερινός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσαν και οι δύο στις ομιλίες τους στη Βουλή ότι πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα. 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας ζητούν άμεσα ανακήρυξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στις θάλασσές της χώρας μας.
Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για την Ελλάδα της κρίσης; Έναν χρόνο μετά την προηγούμενη εκπομπή των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ, η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει τις σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων στη χώρα μας, τις οικονομικές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει μια σημαντική ανακάλυψη αλλά και τους κινδύνους στις σχέσεις μας με τους γείτονες.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ταξιδεύουν στην Κύπρο λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το ακριβές μέγεθος του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 και αποκαλύπτουν τις μυστικές κινήσεις που έχει κάνει η Κύπρος τις τελευταίες δεκαετίες για να φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα.
Ακόμη, τι συμβαίνει με το Καστελόριζο, ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ποιες οι περιπτώσεις για τα επόμενα βήματα της χώρας μας στα θέματα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης αλλά και της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών της πόρων.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ online
Όλες οι συνεντεύξεις και οι έρευνες της εκπομπής βρίσκονται στην ανανεωμένη ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ (www.folders.gr). Ακόμη, η ομάδα της εκπομπής προσφέρει διαρκή ενημέρωση στο twitter (twitter.com/foldersgr) αλλά και στην σελίδα NEOI ΦΑΚΕΛΟΙ στο facebook και το Youtube (youtube.com/foldersgr) και την διαδικτυακή πλατφόρμα Debategraph (debategraph.org/foldersgr).

Παρουσιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου
Αρχισυνταξία: Άγγελος Πετρόπουλος
Δημοσιογραφική Ομάδα: Ελένη Βαρβιτσιώτη, Μαριάννα Κακαουνάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσίγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Φούφα
Μοντάζ – Επιμέλεια Βίντεο: Απόστολος Νικολαΐδης, Γωγώ Μπεμπέλου
Οπερατέρ: Χρήστος Αραμπατζής, Θοδωρής Κωνσταντίνου
Υπεύθυνη παραγωγής: Χριστίνα Φραγκιά
Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Κάτσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ