Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο 7.000.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση του βρέφους που "έσπασε το ρεκόρ" των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, χωρίς να κινδυνεύουν να διαψευσθούν από τον ΟΗΕ, καθώς αυτή τη φορά δεν θα ανακηρύξει "νικητή" του συμβολικού τίτλου.
Το ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά και ένα βρέφος που γεννήθηκε στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.
Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της "υποψήφιου", 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.
"Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια", τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.
Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακρυά, στον θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.
Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά.
Η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο είναι το τέταρτο νεογέννητο που διεκδικεί μέχρι τώρα τον περιζήτητο τίτλο. Γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο της Μανίλας.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ορίσει την 31η Οκτωβρίου 2011 ως την ημέρα που ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους, δώδεκα χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων.
Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σεράγεβο ως τον "νικητή", όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ