Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

SMS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το νέο τέλος για τα ακίνητα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι θα καταβάλουν το τέλος βάσει του ειδικού χαμηλού συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ., ώστε να μη φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους.

Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και η Γενική Γραμματεία, αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει για το αν ο φορολογούμενους δικαιούται της απαλλαγής ή της ειδικής φορολόγησης. Το sms θα πρέπει να σταλεί στον αριθμό 54160, αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό της παροχής στη ΔΕΗ, διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που το μήνυμα δεν σταλεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν κανονικά την πρώτη δόση. Ωστόσο, θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το sms και αργότερα, έως τις 30 Νοεμβρίου. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών παρόχων.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως από την καταβολή του τέλους απαλλάσσονται για το ιδιοκατοικούμενο ακίνητό τους οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες πριν την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά τη μειωμένη καταβολή του τέλους, αυτή αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνων, ανάπηρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ