Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;"

Μεταξύ άλλων θεμάτων, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε σε υψηλούς τόνους και η εισήγηση της Δ/νσης Νεολαίας- Αθλητισμού για μίσθωση ακινήτου έναντι του ποσού των 5.000€ μηνιαίως με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών ως χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων.

Έντονη κριτική στο σκεπτικό και τις προθέσεις της Αντιδημαρχίας άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Γάκης θέτοντας το ερώτημα:

- «Ποιό το νόημα σε καιρούς δύσκολους μιας δαπάνης της τάξης των 60.000€ ετησίως τη στιγμή που ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει πληθώρα και ποικιλία χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν την οποιασδήποτε μορφής εκδήλωση;».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και με βάση την προκήρυξη μίσθωσης διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αφορά στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιών και Τριανδρίας, ενώ ο πρώην Δήμος Τριανδρίας, που ενοποιήθηκε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, διαθέτει δικό του Πολιτιστικό Κέντρο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Ύστερα από καταιγισμό ερωτημάτων και μετά από αναφορές της δημοτικής συμβούλου και πρώην Δημάρχου Τριανδρίας Ξένιας Δρίτσα για τις δυνατότητες αξιοποίησης του Κέντρου Νεότητας Τριανδρίας, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι το ακίνητο το οποίο ενδιαφέρεται να μισθώσει είναι το Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης που στεγάζει και το Ολυμπιακό Μουσείο αφήνοντας έκπληκτο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Γεννιούνται, λοιπόν, τα εύλογα ερωτήματα:

1) Κλείνει το Μουσείο Αθλητισμού;

2) Μήπως αναστέλλονται οι λειτουργίες του;

3) Διεκόπη η χρηματοδότησή του;

4) Το γνωρίζουν και συμφωνούν οι αθλητικοί φορείς της πόλης;

5) Διέκοψε τη χρηματοδότηση ο Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το εγκαινίασε τοποθετώντας μάλιστα ως πρόεδρο του τον εκλεκτό του κ. Αγγελούδη, και σημερινό πρόεδρο του Ο.Λ.Θ;

6) Για ποιο λόγο γίνεται προκήρυξη αφού ο χώρος έχει ήδη επιλεγεί;

7) Είναι μήπως έμμεσος τρόπος χρηματοδότησης η ενοικίασή του ,και αν ναι, γιατί δεν χρηματοδοτούνται στην ίδια λογική και άλλοι φορείς πολιτισμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης;

8) Μήπως δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των αντιδημάρχων Αθλητισμού κ. Πασχαλίδου και Πολιτισμού κ. Πέγκα με αποτέλεσμα να μην διαθέτει ο δεύτερος τις αίθουσες για τις δράσεις της πρώτης; «Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε η κριτική των μελών της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», η διοίκηση Μπουτάρη οφείλει, αντί να μισθώνει νέους χώρους, να αξιοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες (ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης) που είναι κλειστοί και ανεκμετάλλευτοι (Διατηρητέο Αναγεννήσεως, Γενί Τζαμί, Αλατζά Ιμαρέτ, Κέντρο πολιτισμού Τούμπας κ.α.).

4 σχόλια:

  1. Εμετική δημοσίευση! Τα 52 εκατομύρια ευρώ παιδιά που είναι? Γιατί δεν βγάλατε τότε μια ανακοίνωση; Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΠΑ! ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ(-Η) ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ Ή Ο ΝΟΙΚΑΡΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι απο αυτους που θελουν τα 52 πισω στα ταμεια κ κρατητηρια γεματα...κουκλιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα περα απο τις ιστοριες για αγριους που ασχολειστε ο πρωην αντιδημαρχος του παπαγεωργοπουλου συμμετεχει στο μουσειο! Μηπως γινεται ξεκαθαρισμα στα δημοτικα της ΝΔ;; Ο γκιουλεκας πηρε λαθος ανθρωπους κοντα του αφηνοντας στελεχη οπως αθαναισας εκτος κ το πληρωσε περσι. Κωστακη λαθος ανθρωπους ακους κ χειροτερα εμπιστευεσαι κιολας μεγαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ