Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΝ ΒΟΥΤΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ

Εικόνες που δεν παραπέμπουν σε πολιτισμένο κράτος είναι αυτές που συμβαίνουν στο παλαιό κτήριο όπου στεγαζόταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου δίνονται τα πιστοποιητικά αναπηρίας, καθώς σημειώνονται περιστατικά διαπληκτισμού μεταξύ πολιτών και ένα πραγματικά ταλαίπωρο άνδρα εταιρείας σεκιούριτι να προσπαθεί να συγκρατήσει τον όχλο.
Στην κατάσταση αυτή οδηγηθήκαμε επειδή η αρμοδιότητα της παροχής πιστοποιητικών αναπηρίας έχει αφαιρεθεί, πλέον, από την εκλεγμένη Περιφέρεια κι έχει αποδοθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βάσει του Καλλικράτη. Μάλιστα η νομαρχία είχε ζητήσει να ολοκληρώσει η ίδια τη διαδικασία με παράταση η οποία ωστόσο δε δόθηκε ποτέ.
Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι δε δίνεται αριθμός προτεραιότητας στους πολίτες που περιμένουν και έτσι δημιουργείται πρόβλημα με τη σειρά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το μάρμαρο το πληρώνουν οι υπάλληλοι με χαρακτηριστικότερη όλων την περίπτωση μιας εκ των υπαλλήλων που μόλις είπε σε δικαιούχο ότι χρειάζεται και άλλα έγγραφα για το πιστοποιητικό, την άρπαξε από το μαλλί, ξεριζώνοντας της μια τούφα.

Περισσότερα στο www.spnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ