Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΙ... ΜΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Fitch, ανακοίνωσε ότι θα θέσει το ελληνικό αξιόχρεο σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (restricted default), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με τον οίκο, αυτό θα γίνει με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα αποτελούσε γεγονός «περιορισμένης χρεοκοπίας».

O οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι η προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων συνεπάγεται με καθαρή απώλεια 20% για τις τράπεζες και κατόχους ελληνικών ομολόγων. «Κάθε συναλλαγή που προσφέρει νέα ομόλογα με χειρότερους όρους σε σχέση με τους αρχικά συμφωνηθέντες, τότε αποτελεί πιστωτικό γεγονός» αναφέρεται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι όροι που χρησιμοποιούνται είναι παραλλαγμένοι από οίκο σε οίκο, αφού άλλος ενδέχεται να μιλήσει για επιλεκτική χρεοκοπία (selective default)

Η συγκεκριμένη κίνηση του οίκου -με παρόμοιες κινήσεις να αναμένονται και από τους άλλους δύο, τον Moody's και τον Standard & Poor's- ήταν αναμενόμενη ενώ, σημείωσε ότι θα ανακοινώσει νέα αξιολόγηση, που θα περιλαμβάνει αναβάθμιση, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. «Οι νέες αξιολογήσεις θα είναι κατά πάρα πιθανότητα low speculative grade», υπογραμμίζει ο διεθνής οίκος.

Ο οίκος αξιολογήσεων αναφέρει σε σχετική του έκθεση με σημερινή ημερομηνία ότι η σύνοδος της ΕΕ για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ