Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΙΑΞΕΙ"

Ευδιάθετος και συνοδευόμενος από τους κυρίους Σοφοκλή Πιλάβιο και Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο Μισέλ Πλατινί μίλησε σε δημοσιογράφους σε αίθουσα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και προανήγγειλε τον ερχομό του Πιερλουΐτζι Κολίνα στην Ελλάδα. Ο πρώην διαιτητής, ο οποίος πλέον είναι μέλος της σχετικής επιτροπής της UEFA, θα έρθει στην Ελλάδα να ερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας και να βοηθήσει με δική του εμπειρία.


Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική, με αρκετή εκτίμηση. Όλες οι πλευρές έχουμε την απαιτούμενη ενότητα για να διαχειριστούμε τέτοια θέματα. Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί σε τέσσερις άξονες. Βία, ντόπινγκ, διαιτησία και τα στημένα».

Ερωτώμενος για το τι θεωρεί ως το χειρότερο πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Όταν η εθνική σας ομάδα, απέκλεισε τη Γαλλία στα προημιτελικά του EURO 2004»!

Στη συνέχεια όμως, αποκάλυψε πως το θέμα που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι τα φαινόμενα βίας, ενώ δεν έκρυψε την αποστροφή του σε ό,τι αφορά στον παράνομο στοιχηματισμό. «Εάν κάποιος αποδεδειγμένα συμμετέχει σε παράνομο στοιχηματισμό, θα φροντίσω να μην ξανακουμπήσει ποτέ στη ζωή του μπάλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, είπε: «Μας παρουσιάστηκε ο νέος νόμος της κυβέρνησης, ο οποίος είναι καλοδεχούμενος από την UEFA, με την προοπτική ότι θα είναι κοντά σε αυτά που ζητάμε. Προτείναμε ένα τρόπο συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΠΟ και UEFA που θα με ειδικούς που θα έρθουν και θα βοηθήσουν σε θέματα βίας και διαφθοράς».

«Ότι αγγίζει το παιχνίδι, αγγίζει τους παίκτες, αγγίζει την ψυχή μας, αγγίζει και το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, αν από πριν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε το σύστημα ανίχνευσης, βλέπουμε πόσα ποντάρονται, πως πέφτουν οι αποδόσεις. Για μας σταματάει εκεί η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Δίνουμε τα στοιχεία και θέλουμε να είμαστε κοντά στις Αρχές των χωρών. Για αυτό από εδώ και πέρα θα διαθέσουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα είναι ο σύνδεσμος με την ΕΠΟ και τη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα με τους στημένους αγώνες που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, ξεκαθάρισε πως τον πρώτο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις έχει η δικαιοσύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη στάση της UEFA στην περίπτωση της Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία, δήλωσε:

«Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε εμείς σε ενέργειες πριν αποφανθεί η τουρκική δικαιοσύνη. Φανταστείτε, τι ποσά θα έπρεπε να καταβάλουμε σε αγωγές, αν αποκλείσουμε την ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια η Φενερμπαχτσέ δικαιωνόταν στα δικαστήρια, »!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είπε με τη σειρά του: «Εμείς είχαμε ζητήσει να έρθουν ομάδες ειδικών για να βοηθήσουν στην κατάσταση και η UEFA απάντησε θετικά. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει τον Αύγουστο ή αργότερα, αλλά σίγουρα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Ο πρωθυπουργός έδειξε πως έχει γνώση όσων συμβαίνουν στο χώρο και έχει διάθεση να βοηθήσει».

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ