Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

SUPER 3: "ΞΕΚΙΝΑΜΕ..."

Η ιστοσελίδα των Φίλων του Άρη Super 3 δίνει το πρώτο σύνθημα: ΞΕΚΙΝΑΜΕ...

Τη σημερινή μέρα τη βλέπουμε ως «θυρανοίξια». Όπως οι πιστοί προσμένουν, με κατάνυξη και προσμονή τη έναρξη λειτουργίας ενός καινούργιου ναού, έτσι και για τους πιστούς οπαδούς του ΑΡΗ, η αγωνιστική περίοδος 2011-2012 ξεκινά επίσημα, σήμερα. Έχουμε «αγώνα» δηλαδή, με ώρα έναρξης στις 18.00 και σ’ αυτούς τους ρυθμούς συντονίζουμε ψυχή και σώμα.

Διαχρονικά, η ανοικτή στο κοινό προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας, ήταν ένα γεγονός που αναστάτωνε την πόλη. Από το 1998 ακόμα, όταν και πρωτοκαθιερώθηκε, ήταν και παραμένει το σημείο εκκίνησης για τον Λαό του ΑΡΗ.

Απ’ την απλή «περιέργεια» να δει τους ποδοσφαιριστές (καινούργιους και παλιούς) μέχρι να «μυρίσει» γήπεδο και ν’ αντικρίσει την κίτρινη φανέλα, όλα αυτά μετουσιώνονταν σε μια ευχάριστη αίσθηση ότι «ξεκινά ο ΑΡΗΣ» και πρέπει να ‘μαστε εκεί.

Η απουσία αγωνιστικής δράσης, για ένα τρίμηνο, έχει συσσωρεύσει συναισθήματα αδημονίας και λαχτάρας και «βαλβίδα ασφαλείας» είναι η εκτόνωσή τους, στο φυσικό μας χώρο, στο ναό όλων των Αρειανών. Το νιώθουμε σαν καθήκον, πια, σαν μια καθιερωμένη τελετή, όπως ο αγιασμός της ομάδας.

Θέλουμε με την μαζική παρουσία μας να περάσουμε μηνύματα στο τμήμα, αλλά και σ’ όλους όσους αντιπροσωπεύουν επίσημα τον ΑΡΗ. Ότι, φέτος, είναι η χρονιά μας. Ότι, πια, ήρθε η στιγμή μας. Δεν ξέρουμε αν φαντάζουν τετριμμένα κι επαναλαμβανόμενα όλα αυτά, αλλά για μας κάθε χρονιά είναι αφετηρία και συνέχεια.

Αφήσαμε εκκρεμότητες από την περσινή χρονιά και δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, για να ξεπληρώσουμε όλα τα αγωνιστικά «γραμμάτια» που μας αφορούν. Να πάρουμε πίσω όλα τα «κλεμμένα» και να επαναφέρουμε τον ΑΡΗ στις θέσεις που του αρμόζουν να βρίσκεται.

Να διατρανώσουμε την πίστη μας στη νέα προσπάθεια, να μεταφέρουμε την «πολεμική» μας διάθεση σ’ όλους όσοι καλούνται να πραγματώσουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Κι αν η χρονιά ξεκινά μέσα σ’ ένα ποδοσφαιρικό τοπίο που βρωμά και ζέχνει από τη σκανδαλολογία, ο ΑΡΗΣ πάντα θα λάμπει και θα ξεχωρίζει, γιατί είναι το ποδόσφαιρο.

Τα ΄παμε πολλές φορές και το πιστεύουμε. Η καταξίωση του ΑΡΗ θα ΄ρθει μόνο μέσα από μεγάλες αλλαγές, μόνο μέσα από την κατάρρευση αυτού του βρωμερού και τρισάθλιου παρασκηνίου συναλλαγής που εκτυλίσσεται εδώ και λίγες μέρες μπροστά μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά από χρόνια (δεκαετίες στην πραγματικότητα) αυτή η κάθαρση θα επέλθει και μέσα απ’ τη διαδικασία αυτή ο ΑΡΗΣ θα βγει ωφελημένος.

Θ’ αναπνεύσει καθαρό αέρα, καθώς άνοιξε το «παράθυρο» που ελπίζαμε να βρεθεί και η δυσωδία αρχίζει ν’ απομακρύνεται από το ποδόσφαιρο. Μοιάζει με καλή συγκυρία, όλο αυτό που λαμβάνει χώρα, για να «φύγει» ο ΑΡΗΣ μπροστά. Κινητήριος μοχλός στη διαδικασία αυτή οφείλουμε να ΄μαστε όλοι εμείς.

Το πιο πιστό κομμάτι του συλλόγου, αυτοί που άντεξαν στον «πόλεμο» της διαπλοκής και που πίστεψαν ότι θα ΄ρθει η στιγμή μας. Με αισιοδοξία βλέπουμε την αγωνιστική περίοδο που ξεκινά και με εδραιωμένη την ελπίδα ότι ο ΑΡΗΣ θα κερδίσει όλα όσα του έλειψαν όλα αυτά τα χρόνια. Μια «ανταμοιβή» για τους κόπους τόσων χρόνων και τις δυσκολίες που περάσαμε.

Αυτή είναι η ψυχοσύνθεση μας, αυτή την αύρα θέλουμε να «μεταλαμπαδεύσουμε» στην ομάδα, σε τέτοιο κλίμα και «δέσιμο» θέλουμε να κυλήσει η χρονιά. Οι βάσεις (όπως συνηθίζουν να δηλώνουν οι προπονητές) μπαίνουν από τώρα και επιδιώκουμε να ‘ναι ακλόνητα, στέρεες.

Το οικοδόμημα του ΑΡΗ, όσο κι αν πίστεψαν κάποιοι ότι θα εμφανίσει ρωγμές, όσο κι δούλεψαν γι’ αυτό σε προσκήνιο και παρασκήνιο, τίποτα δεν κατάφεραν. Γιατί ο ΑΡΗΣ είναι, κατά κύριο λόγο, ο λαός του. Αυτός δίνει το «τέμπο», αυτός χτυπάει το τύμπανο και δίνει το ρυθμό.

Τα τύμπανα «πολέμου», από σήμερα, βαράνε.

Καλή χρονιά, ΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ