Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ

Με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις που σημειώθηκαν τόσο από την πλευρά των αλβανοτσάμηδων όσο και από την πλευρά των Σκοπίων ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εποχή που οι εντάσεις που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές δημιουργούν τεράστια προβλήματα, όπως η αναταραχή που σημειώνεται στις χώρες του αραβικού κόσμου – και όχι μόνο – δυστυχώς βλέπουμε γειτονικές μας χώρες να διατηρούν τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση τους, η οποία όχι μόνο δυσχεραίνει τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά δυναμιτίζει και την πορεία τους προς τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό τους όπως και την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται. Προχθές, μια ομάδα αλβανοτσάμηδων συγκεντρώθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη συνοριακή διάβαση Μαυροματίου –Σαγιάδας και μέσα σ’ ένα έντονα ανθελληνικό κλίμα φώναζε «Νά τη η πατρίδα μας», δείχνοντας την Θεσπρωτία και διεκδικώντας τον δήθεν «επαναπατρισμό» τους καθώς και την… απόδοση των «περιουσιών» τους. Από την άλλη πλευρά, πριν λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Όλα αυτά αποτελούν συνέχιση των προκλήσεων. Διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα, παρά την οικονομική κρίση από την οποία διέρχεται, και είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει αποτελεσματικά την ιστορία και τα απαράγραπτα δίκαιά της.

Οφείλουμε, λοιπόν, να θυμίσουμε και στα Τίρανα και τα Σκόπια ότι ο δρόμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το ΝΑΤΟ – στην περίπτωση των Σκοπίων – και για άλλους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα μας συμμετέχει, περνάει μέσα από την Αθήνα.

Αν, λοιπόν, συνεχίσουν να προκαλούν και να σφετερίζονται την ιστορία διαστρεβλώνοντας τα πάντα, το μόνο βέβαιο είναι ότι όχι μόνο θα βρουν απέναντι, σ’ αυτή την πορεία τους, την Ελλάδα, αλλά, αντίθετα, θα αντιληφθούν ότι χωρίς ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο δεν χτίζονται οι σχέσεις καλής γειτονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ