Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ TWITTER ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ;

Σάλος έχει προκληθεί στον κυβερνοχώρο και τους χρήστες της πασίγνωστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Twitter» από το ενδεχόμενο οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας να υποκύψουν στις πιέσεις τριών συμβούλων και ενός αξιωματούχου στο Συμβούλιο του South Tyneside της Μ. Βρετανίας και να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία χρήστη/χρηστών που τους επιτέθηκε/επιτέθηκαν φραστικά μέσω του Twitter.


Σύμφωνα με το Sky News, οι τέσσερις ενάγοντες έφτασαν μέχρι δικαστήρια στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι έχουν πέσει θύματα «λίβελου» από τον χρήστη «Mr Monkey».

Τώρα ένας δικαστής στην Καλιφόρνια έδωσε εντολή στους υπεύθυνους του Twitter να αποκαλύψουν τις πληροφορίες συνολικά πέντε λογαριασμών/χρηστών της ιστοσελίδας.

Οι ειδικοί εκτιμούν και όχι άδικα ότι αυτό θα σημάνει μια «καταιγίδα» μηνύσεων από άλλους χρήστες για παρόμοιες υποθέσεις. Στο παρελθόν το Twitter έχει αντισταθεί στις πιέσεις να παραδώσει προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες. Ακτιβιστές υπέρ της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης ανησυχούν ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής θα πλήξει σημαντικά τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ