Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"

Ρεπορτάζ SPNews

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, χαρακτηρίζει προκλητική και ανιστόρητη την απόφασητου Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που χαρακτηρίζει το σπίτι του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, ως μνημείο, δηλώνοντας:
«Ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού, με μία προκλητική και ανιστόρητη απόφασή του, χαρακτήρισε το σπίτι του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, ως μνημείο.

 
Δεκαπέντε μέλη ενός Συμβουλίου, διορισμένα από τον Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, άρα έχοντας την απόλυτη στήριξή του, προσβάλλουν βάναυσα την εθνική μνήμη, ανακηρύσσοντας ως σημείο “εθνικής ανάτασης” για τους Έλληνες, το υποτιθέμενο σπίτι του σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Εμείς, οι απόγονοι εκείνων που χάθηκαν άδικα, και όχι μόνο, απαιτούμε, εκ μέρους της Τουρκίας, άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και συγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξε, με πρωτεργάτη και καθοδηγητή τον σφαγέα Κεμάλ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, με την ενέργειά του προσβάλλει και εμάς και τη μνήμη εκείνων.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της απόφασης.»


Περισσότερα στο  
http://spnews.gr/index.php/politiki/greece/nea-dimokratia/8897-nd-anastasiadis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ