Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΦΙΔΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων έχει δημιουργηθεί, για τα αίτια θανάτου του 68χρονου Γερμανού στη Σάρτη Χαλκιδικής, που αρχικά αποδόθηκε σε δάγκωμα από οχιά.

Τα ερωτήματα αυτά προκαλούνται δηλώσεις του ιατροδικαστή Ματθαίου Τσούγκα, με βάση τα συμπεράσματα από τη διενεργηθείσα νεκροψία. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Γαλάταλη, που έδωσε εντολή να διεξαχθούν νέες έρευνες.



«Ουδέποτε τον δάγκωσε φίδι», είναι η διαπίστωση που έκανε ο ιατροδικαστής, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης στο ταριχευμένο σώμα του 68χρονου. Η εξέταση έγινε σε χρονικό σημείο κατά την οποία η σύζυγος και οι συγγενείς του θανόντος είχαν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει η καύση της σορού στη γειτονική Βουλγαρία.

Ο κ. Τσούγκας εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι δεν βρέθηκαν ίχνη από δάγκωμα φιδιού, τονίζοντας ότι στην εξέταση που έκανε παρέστη ειδικός γιατρός για τα φίδια, καθώς και συνάδελφός του από το νοσοκομείο Λοιμωδών Παθήσεων Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, εντύπωση προκάλεσε στον κ. Τσούγκα το γεγονός ότι η σύζυγος του νεκρού «μετέφερε αρχικά τον 68χρονο σε κωματώδη κατάσταση και με το χέρι στον πάγο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου». Μάλιστα, όπως είπε, τη συνόδευε τρίτο πρόσωπο που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου ήταν αυτό που εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου, αναφέροντας ως αιτία θανάτου «καρδιακή ανακοπή πιθανότατα από δάγκωμα φιδιού». Ακόμη, ερωτήματα εγείρει -κατά τον ιατροδικαστή- η επίσπευση από πλευράς οικείων της διαδικασίας ταρίχευσης της σορού, ώστε να γίνει η καύση.

Όπως είπε ο κ. Τσούγκας, η αιτία θανάτου του ηλικιωμένου, που διέμενε μόνιμα στη Σάρτη Χαλκιδικής, είναι δυνατό να διαπιστωθεί από τον εργαστηριακό έλεγχο των σωματικών υγρών.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ