Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΑΓΓΟΥΡΙ (όχι αυτό της Μπαρτσελόνα, αλλά το κανονικό)

«Συναγερμό» στις ευρωπαϊκές αρχές υγείας έχει προκαλέσει το βακτήριο Escherichia (E.coli), το οποίο εντοπίστηκε σε αγγουράκια εισαγόμενα από την Ισπανία.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα κρούσματα αιμολυτικού ουρολιμικού συνδρόμου (ΑΟΣ) στη Γερμανία, τα οποία προκλήθηκαν από το εν λόγω βακτήριο.



Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 276 κρούσματα, 10 από τα οποία θανατηφόρα, σύμφωνα με το BBC.

Το σύνδρομο εμφανίζεται με ασυνήθιστη συχνότητα στις γυναίκες και στους ενήλικες, ενώ κατά κανόνα παρουσιάζεται συχνότερα σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

To ECDC ανέφερε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα ΑΟΣ που έχουν καταγραφεί και το μεγαλύτερο ξέσπασμα που έχει σημειωθεί στη Γερμανία».

Η μόλυνση με E.coli οφείλεται συνήθως σε κατανάλωση κρέατος που δεν έχει μαγειρευτεί καλά ή σε μολυσμένα τρόφιμα. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνη και προκαλεί γαστρεντερίτιδες.

Οι γερμανικές Αρχές ανέφεραν ότι βρέθηκαν δείγματα μολυσμένων αγγουριών και ερευνούν αν ήταν μολυσμένα εξαρχής ή αν αυτό συνέβη κατά τη μεταφορά τους στη χώρα.

Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΑΟΣ. Άλλα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.

Το ECDC αναφέρει ότι επειδή αναφέρονται ακόμη νέα κρούσματα, πρέπει να θεωρηθεί «πως η πηγή της μόλυνσης είναι ακόμη ενεργή».



ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ