Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟ ΘΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Το μητρώο κλήσεων, τα μηνύματα, τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα video και γενικά όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα θα σβήνουν “μονομιάς”, αν πατηθεί το “κουμπί πανικού”, που θα προσαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς.

Παρότι, σαν πρώτη αντίδραση στην είδηση, μάλλον όλοι σκεφτόμαστε πως θα ήταν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια άπιστων συντρόφων ή συζύγων, η εφαρμογή αυτή χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με στόχο να εξυπηρετεί τους ανά τον κόσμο δημοκρατικούς ακτιβιστές που ζουν κι εργάζονται σε τυραννικά καθεστώτα.


Εκ μέρους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, υποστηρίζεται πως από το 2008 έχουν επενδυθεί περίπου 50 εκατ. δολάρια στη προώθηση νέων τεχνολογιών για τους “ακτιβιστές”.

Έτσι, οι τελευταίοι σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους το ειδικό κουμπί στο κινητό τους τηλέφωνο, που θα τους επιτρέπει να στέλνουν σήμα κινδύνου σε άλλους ακτιβιστές αφενός και να σβήνουν τυχόν επαφές και φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν αφετέρου.

“Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο παρακολούθησης αυτών των εφαρμογών καθώς πολλοί συνεργάτες μας δραστηριοποιούνται σε περιοχές με αυταρχικές κυβερνήσεις”, δήλωσε ο Μάικλ Πόσνερ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ