Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΤΑ... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ! (video)

Οι μεγάλες επιτυχίες του Τόλη Βοσκόπουλου, όπως το «Αγωνία», «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ» και «Πριν χαθεί το όνειρό μας», έχουν μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και ακούγονται ακόμη και σήμερα.

Ωστόσο, ο μεγάλος μας δημιουργός και τραγουδιστής που τραγουδούσε με πάθος μόνο για τον έρωτα είναι υποχρεωμένος να μοιράζεται εδώ και 8,5 μήνες τα πνευματικά δικαιώματά τους με την εφορία.

Και επειδή τα χρωστούμενα είναι πολλά, απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα ανταμείβεται για πολλά ακόμη χρόνια.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη για τον Τόλη Βοσκόπουλο εξέλιξη, φαίνεται πως στερεύει γι αυτόν και η τελευταία πηγή χρηματοδότησης.

Όλα άρχισαν στις 2 Ιουνίου 2010, όταν ο προϊστάμενος της ΙΓ ΔΟΥ Αθηνών κοινοποίησε στην ΑΕΠΙ ΑΕ δικαστικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο υποχρεούται να παρακρατεί στο εξής για λογαριασμό του Δημοσίου, και μέχρι την αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους του καλλιτέχνη, τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για χρέη προς της Εφορία της τάξεως των 5.625.980,25 ευρώ.


Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το σκάνδαλο που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της συζύγου του, Α. Γκερέκου, που κατείχε τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού, επειδή θεωρήθηκε πως είχε πολιτική ευθύνη που τόσα χρόνια τα χρέη του Τόλη παρέμεναν στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών και δεν γίνονταν άμεσα απαιτητά.
Ωστόσο, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε σπεύσει να βγάλει τη σύζυγό του από τη δυσχερή θέση λέγοντας πως οι οικονομικές του υποχρεώσεις εκκρεμούσαν πολύ πριν γνωρίσει την κα Γκερέκου, ενώ συμπλήρωνε με νόημα: «Είναι γνωστό το πρόσωπο που απολάμβανε τόσα χρόνια τα εισοδήματά μου».
ΑΕΠΙ: Έχει προεισπράξει τα πνευματικά του δικαιώματα
Σε επίσημη απάντησή της ΑΕΠΙ προς της εφορία, λίγες μέρες μετά την κοινοποίηση του δικαστικού εγγράφου, βεβαιώνει: « Ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι πνευματικός δημιουργός και μέλος μας, ενώ έχει λάβει προκαταβολές των δικαιωμάτων του, για λόγους που εκείνος έχει επικαλεστεί, σε χρόνους προγενέστερους της κατάσχεσης».
Πιο συγκεκριμένα ο καλλιτέχνης είχε λάβει ως πρώτη προκαταβολή το Μάιο του 2004 το ποσό των 29.000 ευρώ και τελευταία τον Φεβρουάριο του 2010 με ποσό 5.000 ευρώ.
Στο μεταξύ έχει ήδη προηγηθεί η κατάσχεση τεσσάρων ακινήτων στη Νίκαια και την Πατησίων, τα οποία και σκοπεύει να βγάλει άμεσα κιόλας στο σφυρί η Εφορία.
Όπως δήλωσε στις «Αποκαλύψεις» ο συνήγορος του Τόλη Βοσκόπουλου, Βασίλης Δημακόπουλος, είχαν ζητήσει από τον αρμόδιο έφορο να κάνει ο καλλιτέχνης ειδικό πληρεξούσιο, προκειμένου να πουλήσει η εφορία τα ακίνητα σε κανονικές τιμές και όχι και να τα εκποιήσει σε πλειστηριασμό. Το αίτημα όμως απορρίφθηκε και το χρέος δεν σβήνει.
Η καταδίκη σε φυλάκιση και οι άδειοι λογαριασμοί
Η ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου φαντάζει πλέον εφιαλτική με τη μία κακοτοπιά να διαδέχεται την άλλη. Την 1η Φεβρουαρίου ο λαϊκός βάρδος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης τριών ετών από το Ζ Μονομελές Πρωτοδικείο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, ενώ είναι απών από τη δίκη.
Εκπροσωπείται βέβαια από τον συνήγορό του, ο οποίος προσκομίζει και καταθέτει αίτηση, ώστε ο πελάτης του να υπαχθεί σε φορολογική ρύθμιση που θα τον απαλλάσσει από το 100% των προσαυξήσεων. Το αίτημα τελικά απορρίπτεται.
Ο Τόλης Βοσκόπουλος καταφεύγει κατά της αρνητικής απάντησης στη ρύθμιση στο δικαστήριο και τότε διαπιστώνεται ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του είναι άδειοι.
Αποδέκτης των αμοιβών του φαίνεται να είναι η Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις.

Το ThessBomb σας προσφέρει... δωρεάν, με τη βοήθεια του YouTube, τρεις τραγουδάρες του Τόλη. Μπορεί ο Βοσκόπουλος να ξέσκισε την εφορία, δεν παύει όμως να είναι μεγάλος ερμηνευτής και να "είπε" μοναδικά τραγούδια:






Πηγή: newsday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ