Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ KILLZONE 3 ΓΙΑ PLAYSTATION 3 (video)

Δυο χρόνια μετά τη κυκλοφορία του εξαιρετικού Killzone 2, η Guerilla Games μας φέρνει το τελευταίο μέρος της τριλογίας, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την ιστορία της μάχης των ISA με τους Helghan.

Η υπόθεση του παιχνιδιού συνεχίζει ακριβώς από το σημείο που ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος, με την επίλεκτη ομάδα των ISA να βρίσκεται αποκομένη σε ένα μακρυνό πλανήτη.

Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο και γενικότερα η υπόθεση του Killzone 3 δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και ουσιαστικά δε βοηθάει τον παίχτη να δεθεί με τους χαρακτήρες και την ιστορία. Αν και το παιχνίδι είναι γεμάτο από cut scenes, τα οποία προσπαθούν να σκιαγραφήσουν καλύτερα τους πρωταγωνιστές των δυο αντιμαχόμενων πλευρών, και παρόπο που αυτά είναι καλοφτιαγμένα, τελικά φαίνεται σαν να λείπει κάτι ώστε να απογειώση την υπόθεση του παιχνιδιού.



Πάντως, όσοι παίξουν το Killzone 3 αποκλείεται να μη προσέξουν τη φωνή ενός εκ των αρχηγών των Helghan, του οποίου η ερμηνεία είναι εξαιρετική. Η φωνή του προέδρου της Σταλ Άρμς ανήκει στο καταπληκτικό Malcom McDowell και είναι αναμφίβολλα ένα από τα highlights του παιχνιδιού. Εξαιρώντας τώρα την ιστορία, το Killzone 3 έχει βελτιωθεί σε αρκετά σημεία σε σχέση με το προκάτοχό του. Ο σχεδιασμός των επιπέδων, τα όπλα, ο ήχος και η μουσική, τα γραφικά και η αίθηση του απόμακρου πλανήτη στον οποίο πρέπει να επιζήσουμε, είναι τα βασικά προτερήματα του παιχνιδιού.



Σαν κλασσικό FPS, το Killzone 3 βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις μάχες και στις ατελείωτες, σε μερικά σημεία, ορδές εχθρών που πρέπει να εξοντώσουμε. Ο χειρισμός είναι πανεύκολος και όσοι έχουν παίξει 1-2 παιχνίδια του είδους, χωρίς να έχουν εμπειρία από προηγούμενα Killzone, θα νοιώσουν πολύ σύντομα οικεία, παίζοντας το τίτλο. Για να μη φαίνεται όμως μονότονο, οι μάχες λαμβάνουν χώρα σε διάφορα είδη περιβάλλοντος, από παγωμένα τοπία μέχρι δολοφονικές ζούγκλες. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπει ο σωστός οπλισμός για το πρωταγωνιστή του Killzone 3, ο οποίος είναι πλήρης, δολοφονικός και μερικές φορές απίστευτα εντυπωσιακός. Ο ήρωας μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή μαζί του τρια όπλά, εκ των οποίων ένα είναι το βασικό πυροβόλο/κοντόκανη, ένα δεύτερο κάποιο είδους περιστρόφου και το τρίτο κάποιο από τα πραγματικά βαριά όπλα του παιχνιδιού όπως ρουκετοβόλα, οπλοπολυβόλα και φλογοβόλα. Σε περίπτωση μάχης σώμα με σώμα, ο πρωταγωνιστής διαθέτει τη δυνατότητα για κοντινά χτυπήματα με τα όπλα του αλλά και stealth εκτελλέσεις ανυποψίαστων εχθρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ