Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΔΕ ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Γράφει ο Βασίλης Κουφόπουλος

Το πόρισμα της ΕΔΕ επιστρέφεται εξαιτίας μή καταλογισμού ευθυνών. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης παρέλαβε το πόρισμα της ΕΔΕ για τον τρόπο κάλυψης του ντέρμπι Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε καμία αναφορά στις ευθύνες που αντιστοιχούσαν σε διοίκηση και εργαζόμενους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέστρεψε το πόρισμα ζητώντας να πληροφορηθεί το ποιος ευθύνεται για την κάλυψη του ντέρμπι.

Πέρασε ήδη μια βδομάδα μετά τις αντιδράσεις των φιλάθλων και των οπαδών του ΠΑΟ για την κάλυψη και ακόμη η ΕΡΤ δεν έχει δυστυχώς άμεση απάντηση. Ο Λ. Ταγματάρχης είχε την περασμένη Δευτέρα ζητήσει την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και την παράδοση πορίσματος εντός 48ωρών, κάτι που έγινε κατά το ήμισυ.

Το ζήτημα αφορά την αξιοπιστία της ΕΡΤ καθώς επικρίθηκε για μια ακόμη φορά για τη χρήση του ανταποδοτικού τέλους. Η κρατική ραδιοτηλεόραση έχοντας τα δικαιώματα του Ολυμπιακού, ως αποτέλεσμα των επιλογών της διοίκησης της προηγούμενης 5ετίας, κατηγορήθηκε πως οι δημοσιογράφοι της, δεν πήραν θέση στις επίμαχες φάσεις. Ο αντίλογος είναι πως, κάτω από αυτές τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων είναι λίγο δύσκολο, έως και επικίνδυνο .

Το δεύτερο επίμαχο σημείο ήταν η τηλεοπτική κάλυψη Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την απαίτηση διευθυντικού στελέχους για τον περιορισμό των καμερών στο ντέρμπι. Η ΕΡΤ «κατέβηκε» στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» με 13 κάμερες, ενώ η nova, στην οποία θήτευσε από τα πρώτα της βήματα ο Λ. ταγματάρχης χρησιμοποιεί συνήθως 22-23. Έτσι στην επίμαχη φάση με το κανονικό γκολ του Κατσουράνη το «σφικτό» πλάνο της ΝΕΤ δεν επέτρεψε στους δημοσιογράφους να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και καθώς απουσίαζαν οι επιπλέον κάμερες, το ριπλέι που μετέδιδε ήταν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ