Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΣΗΜΕΡΑ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!


Με ασαφές καθεστώς λειτουργίας λειτουργούν πλέον από την Πρωτοχρονιά  οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Σήμερα, 31 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την προκήρυξη των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών, χωρίς βέβαια να έχει γίνει κάποια κίνηση από την κυβέρνηση έως και σήμερα 14 μήνες μετά την εκλογή της. Όμως μετά και την  3578/2010 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το καθεστώς των διαρκών παρατάσεων του καθεστώτος λειτουργία,  που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θεωρείται αντισυνταγματικό.
Το πρώτο σταθερό βήμα προσδιορίζεται μέσα στο επόμενο... εξάμηνο, με την παρουσίαση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, σύμφωνα  με τις δηλώσεις  του υφυπουργού Μεταφορών, Σπύρου Βούγια στη  «Ναυτεμπορική», έχοντας σχέδια για δημοπράτηση των αδειών. Όμως την ίδια ώρα στο «χρηματιστήριο» του ραδιοφώνου άλλοι σταθμοί αποτιμώνται  σε μερικά εκατομμύρια ευρώ και άλλοι  σε μερικές χιλιάδες.  Πριν από λίγες μέρες  εγκρίθηκε, άλλη μία μεταβίβαση του Flash, αυτή τη φορά προς 200 χιλιάδες ευρώ. 
Παράλληλα το Ράδιο Άστυ αναγνωρίστηκε  ως κομματικός σταθμός- του ΛΑΟΣ- από το ΕΣΡ και θα μπορεί να εκπέμπει χωρίς άδεια, όπως συμβαίνει με τον 902, το Κόκκινο και το Τηλεάστυ. Στην ιδιωτική οικονομία, ο  ακριβότερος σταθμός που πουλήθηκε ήταν οSfera, προς 6,6 εκατ. ευρώ και  ακολουθούν ο Μελωδία  προς 5,2 εκατ. ευρώ και ο Best προς 5,1 εκατ. ευρώ.  Στο άλλο άκρο στο παρελθόν προς 100 χιλ. ευρώ πουλήθηκε δύο φορές ο Flash, από και προς την οικογένεια Κόκκαλη  και ο Εν Λευκώ από τις Τεχνικές Εκδόσεις στις Εκδόσεις Λυμπέρη . Πόσο στα αλήθεια  αξίζουν οι συχνότητες;
media-industry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ