Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ελληνική στραπατσάδα

Καταπληκτική ελληνική στραπατσάδα με φέτα, φρέσκια ντομάτα και δυόσμο:

ΥΛΙΚΑ
  • 6 αυγά μέτριου μεγέθους, χτυπημένα
  • 1 κιλό τομάτες, που θα έχετε περάσει στον τρίφτη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 100-150 γραμμάρια φέτα που θα έχετε λιώσει με το πιρούνι
  • Αλάτι και πιπέρι, δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε την ένταση του ματιού σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι «κάψει», προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά. Φροντίστε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή.
Μόλις οι ντομάτες αρχίζουν να βράζουν, μειώστε την ένταση της φωτιάς και ανακατέψτε για 10- 15 λεπτά, μέχρι ο χυμός τους να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήστε το μίγμα εωσότου δείτε ότι τα αυγά είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά - η ρίγανη, ο βασιλικός, ο άνηθος ακόμα και η μέντα, «δένουν» εξαιρετικά με αυτές τις γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ