Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ξέρετε που είναι ο Άγιος Μαρίνος;

Ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, ανάμεσα στην Μπολόνια και την Ανκόνα και εκτείνεται σε κάτι παραπάνω από 61 τ.χλμ.

Ο Άγιος Μαρίνος, γνωστός και ως Σαν Μαρίνο αποτελεί ανεξάρτητο κρατίδιο εντός της Ιταλικής χερσονήσου και είναι γνωστό ως το παλαιότερο δημοκρατικό κράτος του κόσμου. Ο κεντρικός οικισμός είναι κτισμένος στην κορυφή ενός λόφου και «κρύβει» πολλές ομορφιές στα λιγοστά του τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το ιστορικό κέντρο του με κτίρια που διατηρούν το μεσαιωνικό και αναγεννησιακό τους ύφος βρίσκεται στη λίστα της Unesco με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά και περιμετρικά της κορυφής του βουνού Τιτάνο.

Σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από έναν χριστιανό στις 3 Σεπτεμβρίου του 301, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Palazzo Pubblico, δηλαδή το Παλάτι του κοινού που στεγάζει το Δημαρχείο και κυβερνητικά γραφεία και τη Βασιλική του Σαν Μαρίνο, η οποία κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Το κυριότερο αξιοθέατο είναι οι τρεις πύργοι του που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού και απεικονίζονται και στην σημαία του κράτους.

Ο Guaita, ο παλαιότερος πύργος κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και λειτούργησε κυρίως ως φυλακή. Ο πύργος De La Fratta έχει στο εσωτερικό του ένα μικρό μουσείο με όπλα και λάβαρα, ενώ ο Montale, ο οποίος είναι ο μικρότερος δεν είναι ανοικτός στο κοινό.


Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Άγιος Μαρίνος
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και μπορεί να φτάσει κανείς από την Ελλάδα στο Σαν Μαρίνο ακτοπλοϊκός έως την Ανκόνα και από εκεί με αυτοκίνητο στο Σαν Μαρίνο σε περίπου 1,5 ώρα.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ