Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ελληνικό Έργο σε Έκθεση Ζωγραφικής στη Νέα Υόρκη

Με το έργο “Bye, bye, Summer” η ζωγράφος της Θεσσαλονίκης Τάssα Μπιτσάνη Πέτρου συμμετέχει στην Έκθεση Ζωγραφικής που διοργανώνει η ARTBOX.PROJECT NEW YORK 1.0 και προβάλλεται στις Εβδομάδες Τέχνης ARMORY στη Νέα Υόρκη από τις 5 έως 16 Μαρτίου 2018.

Η Τάssα Μπιτσάνη Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι μαθήτρια του «ζωγράφου των τρένων», Στέλιου Μαυρομάτη. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απεικόνιση προσώπων, ο ψυχισμός τους και οι εσωτερικές καταστάσεις που απεικονίζονται σε αυτά, όπως και η απόδοση εικόνων από τη φύση, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο∙ παράλληλα την ενδιαφέρει πολύ η θέση της γυναίκας και του παιδιού στο σύγχρονο κόσμο, και προβληματίζεται για τους πιθανούς τρόπους συνεισφοράς της τέχνης στα προβλήματά τους.

Σπούδασε Φιλολογία και είναι διδάκτορας της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με θέμα διατριβής «Οι γυναικείες μορφές στο ζωγραφικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (EL GRECO)».

Έχει κάνει 19 Ατομικές Εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Έργα της υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην «Τέχνη» Κιλκίς, στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τελευταία συμμετείχε σε Έκθεση Ζωγραφικής στη Βασιλεία της Ελβετίας, στην Basel Artweeks, June 2017 for the ARTBOX.PROJECT Basel 1.0, με το έργο The Tree of Joy (The Pennsylvanian Tree)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ