Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Δείτε τι θα υποστούν όσοι οδηγοί μιλούν στο κινητό και οι.. "έξυπνοι" που θα γυρίζουν από Χαλκιδική...

Ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις τις οποίες κάνουν καθημερινά χιλιάδες Ελληνες, προβλέπει ο νέος ΚΟΚ σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μπορεί να πρόστιμα να μειώθηκαν κατα περίπου 40%, και θα αυξάνονται έως και 300% ανάλογα με τα εισοδήματα του παραβάτη, αυστηροποιούνται παραβάσεις στις οποίες υποπίπτουν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί.

Ειδικότερα πέρα των προστίμων το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, θα αφαιρείται επιτόπου απο το όργανο που θα βεβαιώνει την παράβαση, η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες για 60 ημέρες για τους οδηγούς οι οποίοι:

  • Χρησιμοποιούν το κινητό (στέλνουν μηνύματα, τραβάνε selfies κλπ) ή μιλάνε σε αυτό χωρίς τη χρήση bluetooth ακουστικού (χωρίς καλώδιο).
  • Μπαίνουν στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης – ΛΕΑ (όπως εκείνοι που παριστάνουν τους "έξυπνους" στη μεγάλη κίνηση, επιστρέφοντας από Χαλκιδική - βλέπε φωτο), έστω και για λίγα μέτρα (βεβαίωση τη παράβασης θα μπορεί να γίνει και με κάμερες).
  • Δεν φορούν ζώνη ασφαλείας (για όλους τους επιβάτες) και κράνος οι αναβάτες μοτοσικλέτας.
  • Ρίχνουν εκτός οχήματος απορρίμματα, αποτσίγαρα κλπ.
  • Δεν έχουν τοποθετήσει τα παιδιά στα ανάλογα παιδικά καθίσματα.
  • Εχουν σταθμεύσει σε ράμπες αναπήρων ή σε θέσεις για ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ