Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΟΣΘ: Κυβέρνηση και κύκλωμα Σκοπίων, διώχνουν τους Έλληνες ασθενείς από την χώρα και τα ιατρεία μας

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύ καλά οργανωμένο, πολιτικά και οικονομικά υποστηριζόμενο κύκλωμα, που βρίσκεται στην γειτονική χώρα των Σκοπίων, εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των εξαθλιωμένων Ελλήνων πολιτών για οδοντιατρική περίθαλψη.
Η εσκεμμένη απουσία του Ελληνικού κράτους, που δεν εκπληρώνει τις Συνταγματικές του υποχρεώσεις, η ανύπαρκτη πολιτική Υγείας και η διαχρονική απουσία της Οδοντιατρικής περίθαλψης από τους προϋπολογισμούς του Ελληνικού κράτους είναι οι αιτίες ενός προβλήματος, που τείνει να γιγαντωθεί με ολέθριες συνέπειες για τους συμπολίτες μας.
Η διαρροή των ασθενών μας στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες και κυρίως στα Σκόπια, λόγω των χαμηλών τιμών που υπάρχουν εκεί, είναι το επακόλουθο της εξαθλίωσης και της απελπισίας των Ελλήνων πολιτών. Τα παραδείγματα ασθενών που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, προκειμένου να μπορέσουν να εξοικονομήσουν ένα μικρο ποσό, διαρκώς πληθαίνουν. Παρά τη διαρροή συναλλάγματος και την απροσδιορίστου ποιότητας περίθαλψη, το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να περιφρονεί τους πολίτες του, αδιαφορεί για την επαγγελματική εξόντωση των Οδοντιάτρων και δεν προβαίνει σε καμιά διορθωτική κίνηση.

Παρά την δραματική μείωση των εσόδων μας, η τεράστια και αυθαίρετη φορολόγηση των εισοδημάτων των ελευθέρων Επαγγελματιών έρχεται να δώσει την χαριστική βολή, μας καθιστά μη ανταγωνιστικούς και οδηγεί τους νέους κυρίως συναδέλφους στον εκπατρισμό και τελικά στην μόνιμη εγκατάσταση σε άλλες χώρες, κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη.

Πέραν της υπερβολικής- ληστρικής φορολογίας, το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών είναι τεράστιο και ειδικά για τους συναδέλφους που αδυνατούν να ανταποκριθούν, ολοένα και η θηλιά σφίγγει. Στην ουσία πρόκειται για μια ύπουλη επιπλέον φορολόγηση

Επιπλέον το υψηλό κόστος των υλικών (λόγω διαφορετικής τιμολόγησής τους στη χώρα μας) και των Οδοντοτεχνικών υπηρεσιών (λόγω αυξημένου ΦΠΑ), το υπερβολικό λειτουργικό κόστος των εργαστηρίων και των οδοντιατρείων, καθιστά τις Οδοντιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ακριβότερες και μη ανταγωνιστικές σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, αλλά και ένα είδος... πολυτέλειας, σε σχέση με το μέσο εισόδημα των πολιτών.

Τέλος ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, που εκ προμελέτης δημιούργησε η κυβέρνηση, είναι η άνιση μεταχείριση εταιρειών και ελευθέρων επαγγελματιών, με το νέο νόμο περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Η Ελληνική κυβέρνηση, άθελα ή ηθελημένα, αποτελεί τον κυριότερο υποστηρικτή και συνεργάτη του κυκλώματος των Σκοπίων και από κοινού λυμαίνονται, πιέζουν και εξαναγκάζουν τους Έλληνες πολίτες να αναζητήσουν φθηνότερες αλλά κι επικίνδυνες υπηρεσίες στη γειτονική χώρα.

Την ώρα που προκύπτουν σοβαρότατοι Εθνικοί λόγοι για να στηρίξει την Οικονομία και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της Βόρειας Ελλάδας, τη στιγμή που κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να εμπνεύσει αίσθηση εμπιστοσύνης στους πολίτες, δυστυχώς η Κυβέρνηση πράττει τα αλλότρια, εξαναγκάζοντας τους πολίτες να περνούν στο αντίπαλο στρατόπεδο και να υποστηρίζουν την οικονομία του κράτους εκείνου, που έχει εκφράσει δημόσια τις εχθρικές προθέσεις και τις αλυτρωτικές του βλέψεις εναντίον μας.

Το παραπάνω σχέδιο δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα της Οδοντιατρικής περίθαλψης, αλλά επεκτείνεται σε πολλούς άλλους οικονομικούς τομείς, όπως στο εμπόριο, στις μεταφορές, στις επικοινωνίες, ακόμη και στον τομέα της διασκέδασης και των πάσης φύσεως εξαρτήσεων.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους κι απέναντι στον Ελληνικό λαό να ασκήσει πίεση με κάθε δυνατό τρόπο σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να πετύχουμε την εξασφάλιση οικονομικά ανταγωνιστικής και ποιοτικής Οδοντιατρικής περίθαλψης, όπως αυτό συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη και όπως επιτάσσει και το Ελληνικό Σύνταγμα.

Θα προχωρήσουμε στην προώθηση της συνεταιριστικής Οδοντιατρικής με την ίδρυση Οδοντιατρικών Εταιρειών από τους συναδέλφους Οδοντιάτρους, ώστε να τύχουν ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης και με ορθολογική διαχείριση των λειτουργικών τους εξόδων, να μπορέσουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Θα διαπραγματευτούμε την επωφελή συνεργασία με αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρείες, που θα μπορούν να καλύπτουν μέρος, ή και το σύνολο των Οδοντιατρικών δαπανών των ασθενών μας.

Τέλος θα ασκήσουμε κάθε είδους πίεση στην Κυβέρνηση για την μείωση των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, καθώς και του υψηλού ΦΠΑ των υλικών και των υπηρεσιών, που σχετίζονται με το οδοντιατρικό επάγγελμα.


Για το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ.

                     Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας                                                     
  Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης                                       Βασίλειος Μυλωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ