Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η ΝΔ βάζει στο προσκήνιο την οικονομία - Οι προτάσεις για τους μισθούς των νέων και το αφορολόγητο

Στην ΝΔ εκτιμούν, πως η οικονομία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο δρόμο προς τις εκλογές.

Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα και καλείται να εφαρμόσει, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την γρήγορη ανάπτυξη της οικονομίας και την ανακούφιση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Γι αυτόν το λόγο συνεχίζουν εντατικά την επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και την περαιτέρω εξειδίκευση των προτάσεων τους. Πέρα από τις δεσμεύσεις για μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, στις οποίες αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μοσχάτο προχωρούν σταδιακά στην παρουσίαση συγκεκριμένων πολιτικών που εξειδικεύονται και στοχεύουν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Η κατάργηση του υπό-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών και την ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ και η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, όπως εξήγγειλε κατά την ομιλία στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι μια πρώτη δέσμη μέτρων, που αφορούν τους νέους, είτε αυτούς που εντάσσονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, είτε αυτούς που ξεκινούν οικογένεια. Όπως σημειώνουν, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δεσμεύσεις αυτές, δεν αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά, κοστολογημένες προτάσεις, σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, οι οποίες μπορούν και θα υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αποστράτων πως θα τηρήσει τη νομιμότητα, δηλαδή την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των αναδρομικών, καθώς και η παρουσίαση στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ των προτάσεων της ΝΔ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, που περιλαμβάνει πάγωμα μέρους της οφειλής και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ρύθμισης, το οποίο αφορά 4,3 εκ. φορολογούμενους.

Σειρά έχει η επικαιροποίηση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κόκκινα δάνεια, ενώ,  θα ξεδιπλωθεί από τη ΝΔ το κυβερνητικό σχέδιο για την Υγεία, με συγκεκριμένες προτάσεις για την πρόσβαση όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και ένα πλέγμα για τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να μην χρειάζεται να φτάσει κάποιος σε ένα νοσοκομείο αν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Επίσης ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με το ένα τρίτο των πολιτών βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της φτώχειας και να προσπαθεί να επιβιώσει είτε με πενιχρά επιδόματα, είτε μέσα από τις δράσεις της εκκλησίας.

Κομβικό ρόλο στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, διαδραματίζει η πρόταση για το ασφαλιστικό. Στην Πειραιώς σχεδιάζουν και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα.  Αιχμή του δόρατος θα είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά για να είναι βιώσιμο το σύστημα κρίνουν απαραίτητη την δημιουργία ενός συστήματος ασφάλισης με τρεις πυλώνες. Ο πρώτο πυλώνας θα είναι κρατικός, υποχρεωτικός με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα, ο δεύτερος πυλώνας θα είναι επίσης υποχρεωτικός, αλλά με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει είτε κρατικό είτε ιδιωτικό φορέα και ο τρίτος πυλώνας θα είναι ιδιωτικός, προαιρετικός με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ