Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Πάμε για εκλογές; Ο Τσακαλώτος στημένος στα τέσσερα για 2,5 χρόνια, άρχισε να τσαμπουκαλεύεται!

«Θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι και του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Eurogroup, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συζητούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το τι σημαίνει η «εύρυθμη λειτουργία τους», που θα «ξεκλειδώσει» τη δόση. Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί ήταν που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ύψωσε τους τόνους και ακολούθησε μια έντονη στιχομυθία που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ για λίγο από την αίθουσα.

Για ανεξήγητους λόγους -σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές- εκείνη τη στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «εξερράγη» λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ πρέπει να είναι πιο λεπτομερειακός και να πει τι ακριβώς εννοεί π.χ. πόσοι πλειστηριασμοί την ημέρα και πόσα έσοδα, υπερασπιζόμενος τον τρόπο που κατάρτισε το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

Το ξέσπασμα Τσακαλώτου παραξένεψε πολλούς υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον Μάριο Ντράγκι που προσπάθησε να αποκλιμακώσει τη ένταση.

Στελέχη του Eurogroup αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος φαίνεται να είναι το γεγονός ότι ενώ οι υπουργοί Οικονομικών ήταν έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση, η παρέμβαση της ΕΚΤ ήταν καθοριστική για να μην το κάνουν τελικά.

Κατά τις ελληνικές πηγές, μια τοποθέτηση του προέδρου της ΕΚΤ μπορεί να επηρεάσει και τους υπόλοιπους και δίνεται η εντύπωση ότι αυτή είναι άποψη της ΕΚΤ και μόνο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το ΔΝΤ, αλλά και η Κομισιόν που θεωρούν ότι μέρος της επιτυχίας της ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι και η «τακτοποίηση» και εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εάν δεν περιλαμβάνει και ένα απλοποιημένο νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ