Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ηλεκτρονικοί εκβιασμοί: Ροζ διασυρμός για φοιτήτρια που κατέληξε με νευρικό κλονισμό

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες πολιτών στην ειδική πλατφόρμα cyber alert της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για περιπτώσεις σεξουαλικού εκβιασμού και δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις που κλήθηκαν πρόσφατα να διαχειριστούν οι αστυνομικοί ήταν η περίπτωση μιας φοιτήτριας σε πανεπιστήμιο της Αττικής, η οποία υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα έχασε τις εξετάσεις για το πτυχίο της!


Σατανικό σχέδιο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 25χρονη φοιτήτρια είχε μακροχρόνιο δεσμό με έναν συμφοιτητή της, στον οποίο όμως έδωσε τέλος πριν από μερικούς μήνες. Όμως, φαίνεται πως ο νεαρός δεν τη συγχώρησε ποτέ για τη διακοπή του δεσμού τους, με αποτέλεσμα να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο προκειμένου να την εκδικηθεί. Τις ημέρες που η κοπέλα ήταν έτοιμη να δώσει τις τελικές εξετάσεις για να πάρει το πτυχίο της, ο νεαρός συμφοιτητής της έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους καθηγητές της στη σύγκλητο του πανεπιστημίου, το οποίο περιείχε δεκάδες φωτογραφίες της νεαρής, οι οποίες είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων που είχε με τον πρώην σύντροφό της.

Το υλικό όμως δεν έφτασε μόνο στη σύγκλητο, αλλά και σε άλλους φοιτητές, με αποτέλεσμα η κοπέλα να υποστεί νευρικό κλονισμό από τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στιγμών της. Ετσι, όχι μόνο δεν κατάφερε να δώσει τις πτυχιακές εξετάσεις της και τελικά να πάρει το πτυχίο, αλλά χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο και να βρεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ισχυρό σοκ που της προκάλεσε η υπόθεση. Βέβαια, ο δράστης του ιδιαίτερα σκληρού εκδικητικού εκβιασμού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς της φοιτήτριας και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και αναμένεται η δίκη του.

Παρόμοιο εκβιασμό υπέστη παλαιότερα και μια μαθήτρια Γ' Λυκείου σχολείου της Αττικής, και μάλιστα δύο μήνες προτού δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, από τις οποίες είχε πολλές πιθανότητες να περάσει στο ΑΕΙ που επιθυμούσε, καθώς ήταν η καλύτερη μαθήτρια της τάξης της. Δύο μήνες προτού ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, άρχισαν να κυκλοφορούν στο σχολείο της μαθήτριας φωτογραφίες της που είχαν τραβηχτεί εν αγνοία της, την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες για τη φυσική ανάγκη της!

Μόλις έμαθε ότι οι φωτογραφίες της κυκλοφορούσαν από κινητό σε κινητό, η 18χρονη μαθήτρια υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε παρακολούθηση από ειδικούς επί αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ υποχρεώθηκε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς, καθώς δεν ήθελε να πάει στην τάξη της έπειτα από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και μάλιστα από συμμαθητή της. Το σοκ ήταν τόσο ισχυρό για την ίδια, που δεν έδωσε εξετάσεις και πλέον θα προετοιμαστεί για τις πανελλήνιες της νέας χρονιάς, αν και προέχει να ξεπεράσει την περιπέτεια που υπέστη.

Το παιδί ακόμη και σήμερα παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ ο συμμαθητής της που της προκάλεσε τόσο καταστροφικό σοκ θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, καθώς οι γονείς της μαθήτριας κατήγγειλαν το περιστατικό και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε πως αυτός ανάρτησε τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τις έκανε... φέιγβολάν. Εις βάρος του συγκεκριμένου μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Σε μάστιγα εξελίσσονται οι ηλεκτρονικοί εκβιασμοί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις δημοσιοποίησης φωτογραφιών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης από πρώην ερωτικούς συντρόφους με σκοπό τον δημόσιο εξευτελισμό του θύματος και τη συκοφάντηση του έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ