Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Είναι το «αλήτικο» το νέο «κυριλέ»;

Πού πήγαν τα γυαλιστερά και γεμάτα νίκελ premium αυτοκίνητα; Πως αντικαταστάθηκαν από «αλήτικα» ματ βαμμένα και με μαυρες ζάντες αμάξια;

Αλλαξε κάτι στην premium κατηγορία; Μήπως η πολυτέλεια δεν συνδέεται πια με το λαμπερό, γυαλιστερό και γεμάτο νίκελ αμάξι; Μήπως το κυριλέ, το υπουργικό, η λιμουζίνα τελοσπάντων δεν είναι πλέον το ζητούμενο, και το ακριβό είναι πλέον το αλήτικο;

Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να δεις την τάση αυτή. Μια ματιά στην ολοκαίνουργια Mercedes CLS αρκεί. Το μοντέλο που ανταγωνίζεται αυτοκίνητα όπως η Porsche Panamera και η Maserati Quattroporte παρουσιάστηκε στην έκθεση του Λος Αντζελες και διαφέρει πολύ από το προηγούμενο. Η βασική του διαφορά είναι ότι ξεφεύγει από το κυριλέ και «βουτάει» στο αλήτικο.

Από τη μία έχει χάσει αυτές τις ακμές που του έδιναν πολύ λάμψη, ειδικά ανάμεσα σε πολλά φώτα. Έχει επίσης χάσει και όλα τα νίκελ, αφήνοντας μόνο μία γραμμή στη μάσκα (από τις τόσες που είχαν κάποτε οι Mercedes). Στα τρία από τα τέσσερα χρώματα που είδαμε στο λανσάρισμα το αυτοκίνητο φοράει μαύρες ζάντες. Επίσης ένα από τα τρία χρώματα είναι ματ. Δηλαδή δεν γυαλίζει.

Αυτός ειδικά ο συνδυασμός, του ματ με μαύρες ζάντες, φωνάζει από χιλιόμετρα πως τα γούστα έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Ο τυπικός αγοραστής αυτής της κατηγορίας δεν είναι πλέον ο ηλικιωμένος κροίσος, αλλά ένας πολύ νεότερος, δυναμικός και απαιτητικός τύπος. Δεν θέλει να δείχνει πλούσιος, θέλει να δείχνει κουλ.

Το αλήτικο λουκ δεν είναι φυσικά η Mercedes που το λανσάρει. Οι μισές Rolls Royce και Bentley που πουλήθηκαν το 2016 είχαν ματ χρώμα και άλλες τόσες είχαν μαύρες ζάντες. Τα αυτοκίνητα που είναι σίγουρα status symbol, έχουν έρθει πιο κοντά στο χαρακτήρα της εποχής που δεν συνδυάζει την πολυτέλεια με το τέλειο σχήμα του Παρθενώνα, αλλά με την τεχνολογική αιχμή ενός μαχητικού αεροσκάφους.

Και φυσικά δεν έχουμε μετρήσει τους βελτιωτές με τις μεμβράνες που αλλάζουν τα αυτοκίνητα, προσδίδοντάς τους ματ χρώματα, ή και χρώματα πρωτόγνωρα, όπως στρατιωτικές και αλπινικές (μπλε-άσπρο) παραλλαγές. Και η μαύρη ζάντα, ή γενικά η χρωματιστή και όχι παραδοσιακά χρωμιωμένη ή και νικελωμένη ζάντα, δίνει και παίρνει.

Κι αν η τάση τώρα περνάει σαν κύμα στα premium κορυφαία μοντέλα, τότε θα έρθει σαν τσουνάμι στα υπόλοιπα. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερο ματ, περισσότερο χρώμα, περισσότερη αλητεία στα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες.

Εσάς όμως σας αρέσει; Είστε έτοιμοι για διαφορετική αίσθηση πολυτέλειας; Σας αρέσουν τα ματ χρώματα με μαύρες ζάντες; Ή προτιμάτε την πολυτέλεια να φωνάζει νίκελ και γυαλάδα από χιλιόμετρα; Τι τύπος είστε; Για κυριλέ ή αλήτικο;


Μας κοινοποιήθηκε από το ειδικό στο αυτοκίνητο autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ