Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Οικονομική κατάρρευση! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφαγε όλα τα λεφτά που του άφησε ο πατέρας του

Οι πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές και τα φαραωνικά σχέδια του Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν σχεδόν εξαντλήσει την «κληρονομιά» του.

Ο λόγος για ένα ειδικό αποθεματικό ταμείο που προορίζεται για τη λειτουργία της βορειοκορεατικής κρατικής μηχανής και το οποίο στερεύει με ταχύτατους ρυθμούς από τη στιγμή που ο Κιμ ανήλθε στην εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ πριν από επτά χρόνια, όπως αποκάλυψαν δύο κινεζικές πηγές που έχουν διασυνδέσεις με αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ.

Υποστηρίζουν δε ότι η απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας να μετάσχει αποστολή της χώρας του στη χειμερινή Ολυμπιάδα εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο ανάταξης της παραπαίουσας οικονομίας της.



«Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ, εξαντλείται το αποθεματικό ταμείο που του κληροδότησε ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ», είπε μια πηγή με διασυνδέσεις, όπως διατείνεται, στο Γραφείο 39, μια μυστική κυβερνητική υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί να αποκτά με παράνομες δραστηριότητες συνάλλαγμα για να προμηθεύει την ελίτ της χώρας.

«Τους άκουσα αρκετές φορές να ανησυχούν για τους ανεπαρκείς πόρους στο Γραφείο 39», είπε.

Το ακριβές ποσόν που διαθέτει το αποθεματικό ταμείο του Κιμ είναι άγνωστο, αλλά επί των ημερών του έχουν γίνει τέσσερις από τις έξι πυρηνικές δοκιμές του κομμουνιστικού καθεστώτος και πολύ περισσότερες πυραυλικές δοκιμές απ’ όσες είχαν κάνει μαζί ο πατέρας και ο παππούς του.



Το πολυτελές θέρετρο χειμερινών σπορ Masikryong στη Βόρεια Κορέα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών στη Σεούλ η Πιονγιάνγκ έχει ξοδέψει από 1,1-3,2 δισ δολάρια για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Κιμ έχει δαπανήσει επίσης τεράστια ποσά σε διάφορα φαραωνικά σχέδια, όπως το πολυτελές θέρετρο χειμερινών σπορ Masikryong, αλλά και τους ουρανοξύστες στη συνοικία Ryomyong της Πιονγιάνγκ.



Η συνοικία Ryomyong της Πιονγιάνγκ

Κι αυτά σε μια περίοδο που οι διεθνείς κυρώσεις έχουν σακατέψει την οικονομία της χώρας...

Μια δεύτερη κινεζική πηγή εκτιμά ότι η Πιονγιάνγκ αποφάσισε να μετάσχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ελπίζοντας να ωθήσει τη Νότια Κορέα να της προσφέρει επιχορηγήσεις με στόχο την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων, όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο φιλελεύθερος πρώην πρόεδρος Ρο Μου Χιουν, δεξί χέρι του οποίου είναι ο νυν πρόεδρος Μουν Τζάε Ιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ