Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Microsoft: Να πως λύνει το πρόβλημα της κάμερας στο αναδιπλούμενο smartphone

Το πρόβλημα σε ένα αναδιπλούμενο smartphone που η μπροστινή όψη μπορεί να μετατραπεί και σε πίσω μέρος, είναι ότι οτιδήποτε βρίσκεται στην πραγματική πίσω όψη της συσκευής γίνεται μη προσβάσιμο, όπως για παράδειγμα η κάμερα, αν τοποθετούνταν σε εκείνο το σημείο.
Η λύση, είναι να μετατραπεί η selfie κάμερα στην κύρια και μόνη της συσκευής, αυτό όμως συνεπάγεται ορισμένες άλλες παραχωρήσεις. Σε μια νέα πατέντα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, η Microsoft όχι μόνο δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά το μετατρέπει και σε πλεονέκτημα.

Προτείνουν δηλαδή η κάμερα να χωρίζεται σε δυο τμήματα, η μια οπίσθια και ευρυγώνια και η οποία φαίνεται στο σημείο 631 των φωτογραφιών. Προτείνουν επίσης, ότι το δεύτερο μισό της συσκευής, να εξοπλίζεται με φακούς που θα τοποθετούνται κατά τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτουν την κάμερα όταν κλείνει, προσδίδοντάς την ένα πιο μικρό πεδίο θέασης. Με αυτόν τον τρόπο, μια και μόνο κάμερα μπορεί να επιτελεί ταυτόχρονα τον ρόλο της μπροστινής και της οπίσθιας και μάλιστα κατάλληλα βελτιστοποιημένη για κάθε ρόλο, ενώ υπάρχουν οφέλη και ως προς το πάχος των συσκευών. Eπίσης, ένας άλλος τρόπος που προτείνεται είναι η τοποθέτηση των φακών σε πλευρική διάταξη με έναν καθρέπτη που θα φέρει φως από το εξωτερικό περιβάλλον, παρόμοια με το περισκόπιο.

Πίσω από αυτήν την εφεύρεση βρίσκεται ο Eero Tuulos, ένας πρώην εργαζόμενος της Nokia, ο οποίος πλέον εργάζεται στην Huawei. Η πατέντα κατοχυρώθηκε το 2016 και δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες μόνο.


myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ