Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Full extra βενζίνη ή ντίζελ στη βασική;

Εσύ τι θα κάνεις με τη διαφορά τιμής μεταξύ ντίζελ και βενζίνης; Θα το πάρεις φθηνότερο ή πλουσιότερο το βενζινοκίνητο;

Τώρα που οι ρόλοι αντιστρέφονται και πλέον η αγορά φεύγει από το ντίζελ για τη βενζίνη, που είχε φτάσει μέχρι και το 80% των ταξινομήσεων, αντιστρέφονται και τα ερωτήματα. Βλέπεις τώρα δεν χρειάζεται πλέον να βγάλεις το κομπιουτεράκι να υπολογίζεις για τα χιλιόμετρα που κάνεις το χρόνο, τη διαφορά τιμής καυσίμου, και τα σέρβις, αν θες δύο, τρία ή δέκα χρόνια να κάνεις απόσβεση την διαφορά στην τιμή αγοράς.

Το αυτοκίνητο που υπολόγιζες να αγοράσεις καινούργιο, δεν θα είναι πλέον ντίζελ. Που σημαίνει πως η τιμή που κοιτούσες δεν θα είναι πλέον τόσο φουσκωμένη. Με μέσο όρο τη διαφορά τιμής μεταξύ βενζίνης και ντίζελ γύρω στις 3.500 ευρώ, το σαφάρι για εύρεση αυτοκινήτου γίνεται λίγο πιο εύκολο, αφήνοντας το ντίζελ στην άκρη και κοιτάζοντας μόνο τις εκδόσεις βενζίνης.

Φυσικά για αρκετούς αυτό θα σημαίνει ότι πλέον μπορούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που σε έκδοση ντίζελ ήταν πάνω από κάθε προϋπολογισμό και θα επωφεληθούν άμεσα αγοράζοντας απλά φθηνότερο αμάξι. Μεγάλη υπόθεση.

Άλλοι θα σκεφτούν πως πλέον στην ίδια τιμή που ετοιμάζονταν να αγοράσουν ένα ντίζελ αυτοκίνητο, τώρα μπορούν να αγοράσουν ένα βενζινοκίνητο, λίγο ή πολύ καλύτερο από πριν. Από τη μία μπορεί στα λεφτά του ντίζελ μίας μάρκας, να βρουν ένα βενζινοκίνητο άλλης μάρκας, της οποίας το ντίζελ που κοιτούσαν πριν ήταν ακόμη ακριβότερο.

Δεν είναι λίγο αυτό, και αξίζει να το δει κανείς γιατί συχνά μπαίνεις στη λογική να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και να ξεχάσεις ένα άλλο, γιατί απλά το δεύτερο είναι ακριβότερο, όταν όμως αλλάξουν τα δεδομένα πρέπει να το ξαναδείς.

Τέλος είναι και κάποιοι που στην διαφορά τιμής που προκύπτει, επιτέλους θα μπορέσουν στο βενζινοκίνητο να βάλουν εξοπλισμό που στην τιμή του ντίζελ ήταν αδιανόητος. Με τόσο μεγάλη διαφορά, δεν ανεβαίνουν απλά έκδοση, αλλά πλέον ακριβά στοιχεία εξοπλισμού, όπως αυτόματο κιβώτιο, μεγάλες ηλιογραφικές και άλλα τέτοια “χωράνε” στο φθηνότερο βενζινοκίνητο πριν φτάσει την τιμή του ντίζελ.

Εσείς λοιπόν πως βλέπετε τη διαφορά αυτή; Στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει πόση είναι; Και τελικά τι θα την κάνετε; Απλά ευκαιρία για φθηνότερο αυτοκίνητο; Ή ευκαιρία για πλουσιότερο αυτοκίνητο;


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ