Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο ξηρός καρπός που κόβει τις λιγούρες

Οι λιγούρες είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν θέλει να χάσει κιλά είναι να διατηρήσει αυτά που έχει.

Όπως φαίνεται, όμως, αυτές μπορούν να περιοριστούν και μάλιστα με έναν ξηρό καρπό. Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας ξηρός καρπός που «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο κι έτσι μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε, προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από πείραμα σε 10 παχύσαρκα άτομα για διάστημα πέντε ημερών. Για να μελετήσουν την εγκεφαλική λειτουργία των συμμετεχόντων, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας.

Αν και δεν είναι σαφές ποιοι είναι οι λόγοι που τα καρύδια έχουν αυτή την επίδραση στον εγκέφαλο, τα αποτελέσματα είναι αρκετά πειστικά και δίνουν έναν ακόμη λόγο να τα καταναλώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ