Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η μυστηριώδης αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προήγαγε την αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ στο πολίτμπιρο, το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η 28χρονη αντικατέστησε τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Κιονγκ Χέε, ο οποίος ήταν άνθρωπος κλειδί στη λήψη αποφάσεων, όσο ήταν εν ζωή ο προηγούμενος ηγέτης του καθεστώτος, σχολιάζει το Reuters.

«Δείχνει ότι το χαρτοφυλάκιό της και η δύναμή της είναι πολύ πιο ουσιαστική από ό,τι πιστευόταν έως τώρα. Παγιώνεται περαιτέρω η εξουσία της οικογένειας Κιμ», δήλωσε ο Μάικλ Μέιντε, ειδικός επί των ζητημάτων της Βόρειας Κορέας στο «38 North» του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών από τον Ιανουάριο, μαζί με αρκετούς ακόμη Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έγινε αναπληρωματικό μέλος του ισχυρού πολιτικού γραφείου του κόμματος, τα μέλη του οποίου τοποθετεί ο αδερφός της. Η προαγωγή της αδερφής του βορειοκοεάτη ηγέτη ανακοινώθηκε μαζί και με άλλες προαγωγές κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος το Σάββατο στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, είναι 30 ετών.

Από το 2011, οπότε και ο Κιμ κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του, έχει τοποθετήσει την νεότερη αδελφή του σε διάφορες θέσεις, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της οικογένειας στην ηγεσία της χώρας.

Η 30χρονη συνοδεύει συχνά τον αδελφό της στα «ταξίδια καθοδήγησης» και άλλες εκδηλώσεις, ενώ είναι γνωστό ότι συμμετείχε στις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις του κόμματος.

Όπως γράφει ο Guardian φωτογραφίες της αδελφής του ηγέτης της Βόρειας Κορέας κυκλοφορούν ελάχιστες. Μάλιστα είναι ένα μυστήριο η ζωή της, αλλά η εφημερίδα σημειώνει πως είναι «ο εγκέφαλος πίσω από τον Κιμ».

Φαίνεται να είναι 30 ετών και να σπούδασε στην Ελβετία όπου ζούσε μαζί με τον αδερφό της σε μια ιδιωτική κατοικία, περιτριγυρισμένη από προσωπικό και σωματοφύλακες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ