Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού: Προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο δράστης και ποιοι οι λόγοι της φριχτής δολοφονίας που διαπράχθηκε αργά χθες το απόγευμα μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στα Άνω Πατήσια, στην συμβολή των οδών Ηρακλείου και Τραλλέων.

Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με το news247, πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε και κάλεσε τον πατέρα του νεκρού φίλου της κοπέλας και τις Αρχές. Έτσι έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων της άτυχης κοπέλας που βρέθηκε 15 μέτρα από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος, ενώ η τσάντα της, αν είχε τσάντα μαζί της με τα χρήματα και τα προσωπικά της αντικείμενα, έλειπε…

Αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν δυνατές φωνές πριν εντοπιστεί η σορός της νεαρής γυναίκας, ενώ η σκηνή του εγκλήματος έδειχνε έντονη εικόνα προηγηθείσας πάλης.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής, ενώ το θύμα φέρει τουλάχιστον 4 τραύματα από μαχαίρι σε πλάτη, θώρακα, ακόμα και στο πρόσωπο. Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή.

Η άτυχη κοπέλα ήταν εφοριακός και υπάλληλος του ΣΔΟΕ , όμως σύμφωνα με τις Αρχές αναλάμβανε απλές υποθέσεις.

«Εως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ», αναφέρουν πηγές Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ολα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε 6-7 μαχαιριές από τον δράστη, ενώ σύρθηκε για λίγα μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει. Ο άγνωστος όμως την ακολούθησε, την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι, καταφέροντάς την την «χαριστική βολή».

Επειδή είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει η Αστυνομία να στρέψει μόνο προς μία κατεύθυνση τις έρευνές της, μοιραία σε αυτή τη χρονική στιγμή, οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, αν μπορέσει να ξεκαθαρίσει όμως εάν η κοπέλα είχε μαζί της τσάντα όταν πήγε στο Νεκροταφείο τότε θα έχουν και ένα κίνητρο οι Αρχές.

Πρόσθετα και έχοντας ως δεδομένο τουλάχιστον πλέον οι αστυνομικοί ότι η κοπέλα δεν βρέθηκε συμπτωματικά τελικά στο νεκροταφείο αλλά υπήρχε λόγος που το επισκεπτόταν συχνά, τότε μοιραία βγαίνει το συμπέρασμα πως είτε ο δράστης ήξερε που να την βρει και άρα υπάρχει προσωπικό κίνητρο είτε ήταν μία βίαιη ληστεία με τυχαία επιλογή θύματος μέσα στο Νεκροταφείο και καθώς η κοπέλα αντιστάθηκε, ο δράστης την μαχαίρωσε.

Τι μπορεί να συνέβη

Κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο της μοιραίας συνάντησης. Οι έμπειροι ερευνητές της αστυνομίας θεωρούν ότι η άτυχη 32χρονη παρά τον πανικό της προσπάθησε να τρέξει μακρυά.

Δυστυχώς φαίνεται ότι ο δολοφόνος την πρόλαβε.

Η γυναίκα προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μαχαίρι. Όταν ο δολοφόνος επιχείρησε να τη χτυπήσει εκείνη πρόταξε τα χέρια της για να προφυλαχθεί.

Δυστυχώς η κίνησή της αποδείχθηκε μάταιη. Ο φονιάς ήταν αποφασισμένος. Συνέχισε να τη χτυπάει με το μαχαίρι μέχρι που εκείνη σταμάτησε να αντιδρά. Τότε το μαχαίρι βρήκε το στήθος της. Ο δολοφόνος της κατάφερε θανατηφόρα τραύματα.

Η κοπέλα ξεψύχησε, όμως ο δολοφόνος δεν σταμάτησε. Για να κρύψει ίσως τα ίχνη του φονικού, για να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να διαφύγει φαίνεται ότι έσυρε το άψυχο κορμί της κάποια μέτρα.

Μέχρι να αποκαλυφθεί το άγριο έγκλημα ο φονιά είχε καταφέρει να απομακρυνθεί. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητά του. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, κανείς δεν είδε κάποια ύποπτη κίνηση.

Μαρτυρία από εργαζόμενο στο Β’ Νεκροταφείο

Μια άλλη εκδοχή δίνει ένας εργαζόμενος στο Β’ Νεκροταφείο. Όπως λέει η κοπέλα πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια. Έδωσε “μάχη” για να αποφύγει τα χτυπήματα του δολοφόνου και πάλεψε μαζί του. Υπάρχουν ίχνη πάλης. Λέει ωστόσο πως η 32χρονη ήταν ζωντανή μετά την επίθεση, παρά τα χτυπήματα με το μαχαίρι προσπάθησε να βγει σε κεντρικό σημείο του νεκροταφείου για να ζητήσει βοήθεια.

Γνώριζα τη Θεοδώρα λέει ο ιερέας. Περιγράφει και εκείνος πως η άτυχη κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ο δολοφόνος την άφησε αιμόφυρτη. Όπως δηλώνει ο ίδιος άκουσε τις φωνές των εργαζόμενων στο νοσοκομείο και έσπευσε στο σημείο. Η 32χρονη, λέει ενέπνεε ακόμη. Προσπάθησε να της μιλήσει, αλλά μέσα σε μερικά λεπτά εκείνη έφυγε από τη ζωή, δεν μπόρεσε να πει τα παραμικρό.
Πατέρας δολοφονηθείσας : Ήταν πληρωμένος δολοφόνος

Συγκλονίζει ο πατέρας της που μιλά για πληρωμένο δολοφόνο καθώς, όπως λέει, το παιδί του εργαζόταν στο ΣΔΟΕ και χειριζόταν δύσκολες υποθέσεις.

“Να βγει και να πει το ΣΔΟΕ ποιες υποθέσεις χειριζόταν” είπε οργισμένος μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.Όπως είπε ο ίδιος, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι

όμως τώρα τελευταία.

«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι η κόρη του του είχε αποκαλύψει πως ήταν επιφορτισμένη με τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 4-5 λίστες.

Η νεαρή κοπέλα πήγαινε καθημερινά τον τελευταίο μήνα στο νεκροταφείο, καθώς είχε χάσει έναν φίλο της. Χθες το απόγευμα, γύρω στις 18:00 άγνωστος της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Αρχικά την τραυμάτισε, η κοπέλα σύρθηκε για λίγα μέτρα κι εκείνος την πλησίασε και της κατάφερε την έκτη και μοιραία μαχαιριά, στην πλάτη, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

Στο σημείο δεν βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ενώ δεν υπήρξε κανένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονται.

"Πονάμε που δεν θα την ξαναδούμε"

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη, μίλησε και η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν το θύμα.

Όπως είπε η άτυχη γυναίκα ήταν στο τμήμα ελέγχου της ΔΥΟ και η απώλειά της έχει συγκλονίσει όλο το προσωπικό.

«Ήταν πολύ όμορφο και καλό κορίτσι» είπε μιλώντας συγκλονισμένη και με τη φωνή της να σπάει στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Όπως αποκάλυψε, η άτυχη Δώρα είχε ξεκινήσει φέτος να κάνει το μεταπτυχιακό της.

«Ήταν φιλική με όλους. Συνάδελφος από τις λίγες, από εκείνους που θέλεις να υπηρετείς μαζί της», είπε η κα Γερακούδη.

«Σήμερα, η Δώμα μας λείπει. Πονάμε που δεν θα την ξαναδούμε», σημείωσε.

Δείτε βίντεο από το ξέσπασμα του πατέρα της άτυχης κοπέλας και τις δηλώσεις της διευθύντριας της

ΑΑΔΕ: Στην διάθεση των αρχών όλες οι υπηρεσίες μας

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, έκανε μάλιστα την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος. Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».

Στην πρωινή εκπομπή του Ant1 μάλιστα, μίλησε και η Α. Γερακούδη, διευθύντρια της Α' ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν η άτυχη κοπέλα. «Πολύ καλό κορίτσι, διαμάντι, με σπουδές, φιλική με όλους, συνάδελφος από τις λίγες, χωρίς πρόβλημα κανένα», ήταν τα λόγια της, τονίζοντας ότι «σήμερα μας λείπει σε όλους μας η Δώρα».

Όταν ρωτήθηκε πάντως για τις υποθέσεις που χειριζόταν, αρνήθηκε να απαντήσει: «Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι άλλο, σας μίλησα για την Δώρα, αυτό έχει σημασία σήμερα, μας λείπει σε όλους μας».

Ποια ήταν η άτυχη Δώρα

Η Δώρα είχε σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είχε πτυχίο στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες. Φέτος, αποφάσισε να κάνει και το μεταπτυχιακό της στο Καποδιστριακό. μήνυμα facebook νεκροταφείο

Ζούσε στην Αθήνα και εργαζόταν στην Α’ ΔΥΟ Πειραιά, στο τμήμα ελέγχου.

Το μήνυμα της 32χρονης πριν δολοφονηθεί στο νεκροταφείο

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η δολοφονία της πανέμορφης κοπέλας στο Β' Νεκροταφείο. Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε άγρια εκεί όπου πήγαινε για να τιμήσει τη μνήμη ενός αγαπημένου της προσώπου. Το μήνυμά της στο facebook είναι αποκαλυπτικό. «Γιατί κοιτάς έτσι τον ουρανό; Γιατί εκεί είναι κάποιος που μου λείπει και αγαπάω πολύ!».

Η άτυχη 32χρονη τον τελευταίο καιρό επισκεπτόταν συχνά το Β’ Νεκροταφείο. Είχε χαθεί πρόσφατα ένα αγαπημένο της πρόσωπο και πήγαινε εκεί για να θρηνήσει. Το αποκάλυψε ο πατέρας της, ενώ και η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook μιλούσε για αυτές τις στιγμές.

Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι γνώριζα αυτή τη θλιβερή συνήθεια. Ίσως είχαν διαβάσει το μήνυμά της. Βέβαιο είναι ότι ο δολοφόνος τη συνάντησε την ώρα που είχε πάει όπως συνήθιζε στο νεκροταφείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ