Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Μπριζίτ Μακρόν: Οργιο με φήμες ότι κοστίζει στους Γάλλους 200.000 € το μήνα

Ενα όργιο φημών ότι η Μπριζίτ Μακρόν «επιβαρύνει» τους Γάλλους με το ποσό των 200.000 ευρώ μηνιαίως με τα προσωπικά της έξοδα ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία και αναπαράχθηκε σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, πολλά δημοσιεύματα του ξένου τύπου τόνιζαν ότι σε σχέση με τις άλλες δύο τελευταίες Πρώτες Κυρίες (Βαλερί Τριερβελέρ και Κάρλα Μπρούνι) της Γαλλίας, η κυρία Μακρόν είναι από... «χρυσάφι».

Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε ότι η ομάδα της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας αποτελείται από πέντε συνεργάτες, οι οποίοι κοστίζουν 75.000 το μήνα.

Παράλληλα, τόνιζε ότι το αυτοκίνητο της Μπριζίτ κοστίζει 45.000 ευρώ το μήνα (αν και έχει διευκρίνιζε ότι το μοιράζετα με τον σύζυγό της), η κόμμωση και το μακιγιάζ της κοστίζουν 15.000 ευρώ το μήνα και τα έξοδα παράστασης 50.000 ευρώ το μήνα.

Πριν από λίγες ώρες η Liberation χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως fake news, με εκτενές άρθρο με τίτλο: Όχι, η Brigitte Macron δεν κοστίζει 200.000 ευρώ το μήνα στους Γάλλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Liberation, που χαρακτηρίζει τους ιστότοπους που αναπαρήγαγαν την ψευδή είδηση ως εξοικειωμένους στις ψεύτικες ειδήσεις, το Μέγαρο των Ηλυσίων έχει επισημάνει τα εξής, σε σχέση με τα έξοδα της πρώτης κυρίας:

Πρώτον, η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει τρεις συμβούλους και όχι πέντε. Πέντε ήταν ο αριθμός των συνεργατών της Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας επί προεδρίας Ολάντ, που κόστιζαν 19.742 ευρώ τον μήνα (καμία σχέση με τα 75.000 ευρώ).

Πριν από την Βαλερί, στο Ελιζέ ήταν ένοικος η Κάρλα Μπρούνι. Η τρίτη σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, ως Πρώτη Κυρία, είχε συνολικά οκτώ συνεργάτες που επιβάρυναν τους Γάλλους φορολογούμενους με το ποσό των 36.448 ευρώ.

Αναφορικά με το αυτοκίνητο της κ. Μακρόν, μοιράζεται το ίδιο με τον σύζυγό της, με τον οποίο μοιράζεται επίσης τα έξοδα κομμωτηρίου και μακιγιάζ, προσθέτει η Liberation.

Αν και το Ελιζέ δεν ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες αυτών των δαπανών, στα τέλη Αυγούστου η μακιγιέζ του Μακρόν κόστισε 26.000 ευρώ για τρεις μήνες, ένα κονδύλι που θα «μειωθεί σημαντικά» μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να κοστίζει το κομμωτήριο της Μακρόν 15.000 ευρώ τον μήνα.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κα Μακρόν «δεν έχει έξοδα εκπροσώπησης» επομένως, το ποσό των 50.000 ευρώ για ψώνια ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Μάλιστα, τονίζεται ότι ο πρόεδρος και η σύζυγός του αγοράζουν μόνοι τα ρούχα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ