Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δυσοίωνες προβλέψεις για 1.000 λουκέτα στα παντοπωλεία

Σε εκτιμήσεις ότι θα δούμε άμεσα περί τα 1.000 λουκέτα σε μικρά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα προχωρούν ειδικοί του κλάδου τροφίμων μετά την πρόσφατη δημοσίευση μελέτης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΑΚ) , που δείχνει μείωση της δαπάνης.

Ήδη ο κλάδος των σούπερ μάρκετ παρουσιάζει συρρίκνωση των πωλήσεων στον κλάδο των τροφίμων λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Αντίστοιχη τάση συρρίκνωσης παρουσιάζουν και τα παντοπωλεία που υπολογίζεται ότι στην τριετία ενδέχεται να κοστίσει σε 1.000 λουκέτα- ίσως και περισσότερα- σε καταστήματα του είδους.

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ η συρρίκνωση του εισοδήματος και η αξιοποίηση των προσφορών και εκπτώσεων οδήγησαν σε μείωση των δαπανών από το 2009 έως το 2016. Το πρόβλημα είναι πιο έντονα στις αγορές κρέατος, πουλερικών και οσπρίων.

Η δαπάνη των νοικοκυριών για είδη παντοπωλείου έχει μειωθεί κατά 21,7% την οκταετία 2009-2016, με τη δαπάνη για τρόφιμα να έχει συρρικνωθεί κατά 18,6%.

Οι 9 στους 10 εξοικονομούν χρήματα μέσω προσφορών, ενώ 7 στους 10 έχουν περικόψει τουλάχιστον 5% της αξίας των αγορών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ