Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Άρχισαν τα όργανα του Brexit: Υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Βρετανίας από Moody's

Ο Moody's υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Μ. Βρετανίας κατά μία βαθμίδα, σε Aa2, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας.

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει επιδείνωση των βρετανικών δημοσιονομικών, ενώ αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια και λόγω των συνεπειών που θα έχει το Brexit. Παράλληλα, μετέβαλε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Βρετανίας σε σταθερή (από αρνητική).

Σχολιάζοντας την κίνηση του Moody's, η βρετανική κυβέρνηση τόνισε ότι αυτή βασίστηκε σε μια ήδη «ξεπερασμένη» από τα πράγματα αποτίμηση των σχεδίων του Λονδίνου για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι εκτιμήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το Brexit σε αυτό το έγγραφο είναι ξεπερασμένες», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι σε ομιλία της από τη Φλωρεντία αναφέρθηκε στην επιθυμία της για μια μεταβατική περίοδο διάρκειας περίπου δύο ετών μετά το Brexit.

«Η πρωθυπουργός μόλις περιέγραψε ένα φιλόδοξο όραμα για τη μελλοντική σχέση της Μ. Βρετανίας με την ΕΕ, καθιστώντας σαφές ότι και οι δύο πλευρές θα επωφεληθούν από μια νέα και μοναδική σχέση», ανέφερε η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Καταφέραμε ουσιαστική πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος ενώ ταυτόχρονα βρήκαμε επιπλέον κεφάλαια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική πρόνοια. Δεν εφησυχάζουμε για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το λαμπρό μας μέλλον», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.


Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ