Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκάλυψη Bloomberg: Έλληνας αξιωματούχος δεν αποκλείει πρόσθετα μέτρα το 2018

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χρειαστεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για το 2018, αφήνει να εννοηθεί κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Χαρακτηριστικά είπε «θα δούμε πως θα πάει ο ΦΠΑ, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και θα δούμε και την επισκόπηση δαπανών. Για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Ίσως να υπάρξει το 2018, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πιάσουμε το 3,5%».

Ο ίδιος τονίζει πως η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί νέο AQR στις τράπεζες.

Πρόσθεσε ότι για φέτος αναμένεται υπεραπόδοση και παραδέχτηκαν ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο ότι «εξετάζονται αλλαγές στην φορολογία των αυτοαπασχολούμενων με στόχο την μείωσή της, χωρίς όμως να προκύψει δημοσιονομικό κενό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα θα κάνει νέα προσπάθεια εξόδου στις αγορές τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην κανονικότητα και της σταδιακής απεξάρτησης από τους μηχανισμούς στήριξης.

Παράλληλα διέψευσε και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για καταβολή και φέτος 13ης σύνταξης, κάτι που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές: «Εχουμε συμφωνήσει πως αυτή η υπέρβαση δεν θα πάει στις συντάξεις. Ισως πάει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ή σε αναπτυξιακά προγράμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ