Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Θραύση κρυστάλλων: πληρώνεις λίγα, γλυτώνεις περισσότερα!

Δες τώρα πώς αυξάνοντας ελάχιστα τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σου μπορείς να επισκευάσεις – αντικαταστήσεις ΔΩΡΕΑΝ τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου!

Μπορείς να το επισκευάσεις – υπό προϋποθέσεις!

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το παραμικρό ράγισμα κάνει το παρμπρίζ άχρηστο και ότι πρέπει να το αντικαταστήσουν. Μεγάλο λάθος! Υπάρχουν περιπτώσεις θραύσης που μπορούν να επισκευαστούν. Για να μπορεί να γίνει η επισκευή και να μη χρειαστεί όντως αλλαγή όλου του κρυστάλλου, πρέπει να ισχύουν 3 προϋποθέσεις:

1) Το θραύσμα θα πρέπει να μην είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα κέρμα των 2 ευρώ.

2) Το θραύσμα θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 5 εκατοστά από την άκρη του παρμπρίζ.

3)  Το θραύσμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού, όσο μικρό και αν είναι καθώς επηρεάζει την οδηγική του ικανότητα.
Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για την περίπτωση του παρμπρίζ, καθώς τα υπόλοιπα κρύσταλλα αντικαθίστανται αναγκαστικά.

Η επισκευή του παρμπρίζ διαρκεί μισή ώρα!

Σε αντίθεση με την αντικατάσταση η οποία παίρνει κατά μέσο όρο 2.5 ώρες, η επιδιόρθωση του παρμπρίζ πραγματοποιείται μέσα σε 30 λεπτά. Μετά τις απαραίτητες εργασίες, το παρμπρίζ είναι έτοιμο για χρήση και, από τη στιγμή που η διαδικασία θα γίνει σωστά, δεν υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει ή ενδεχόμενο να ξανανοίξει.

Τip: Προτείνεται να αποφύγεις να το πλύνεις για 48 ώρες μετά την επιδιόρθωση ώστε να δράσουν αποτελεσματικά και να απορροφηθούν οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν.

Με ένα 5ευρω το μήνα επιπλέον, εξοικονομείς πολλά περισσότερα!

Εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου περιλαμβάνει την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, δεν πληρώνεις τίποτα! Και να μην την περιλαμβάνει,  σε συμφέρει πάρα πολύ να την προσθέσεις το συντομότερο δυνατόν καθώς θα επιβαρυνθείς με περίπου 4-5 ευρώ το μήνα επιπλέον και θα καλύπτεσαι για μια ζημιά που θα κοστίσει πολλαπλάσια χρήματα αν προκύψει.

Εκτός των γνωστών λόγων ραγίσματος ενός κρυστάλλου, η ασφάλιση θραύσης κρυστάλλων σε καλύπτει και σε περιπτώσεις απόπειρας κλοπής! Από τη συγκεκριμένη κάλυψη εξαιρούνται μόνο οι καθρέφτες, τα φανάρια και η ηλιοροφή, εκτός αν έχει γίνει ειδική συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία.

Μην αγνοείς ακόμα και μια μικρή ρωγμή!

 Με το που προσέξεις την παραμικρή ζημιά σε κάποιο από τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επισκεφτείς άμεσα συνεργείο. Το γιατί είναι προφανές: κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου,  το παρμπρίζ αλλά και τα υπόλοιπα κρύσταλλα δέχονται  ποσότητες πίεσης από τον αέρα, οι οποίες αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ένα μικρό ράγισμα μπορεί να μεγαλώσει απότομα ή ακόμα και να σπάσει το τζάμι. Και όλα αυτά ενώ οδηγάς!


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ