Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Τι αλλάζει στη νομοθεσία για την αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου

Με το άρθρο 55 του Ν. 4483/17 επήλθε μεταβολή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου.

Πιο συγκεκριμένα σε περίπτωση που διαπιστώνεται αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από το αρμόδιο αστυνομικό ή δημοτικό όργανο το τελευταίο συντάσσει σχετική έκθεση.

Η έκθεση επιδίδεται στο νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή θυροκολλείται στο κατάστημα ενώ, παράλληλα, επιδίδεται εντολή άρσης της αυθαίρετης χρήσης των κοινοχρήστων χώρων.

Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί εντός επτά ημερών τότε ο Δήμος είναι υποχρεωμένος με συνεργείο του, να απομακρύνει τα αντικείμενα που βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο.

Ο ιδιοκτήτης των αντικειμένων καταβάλλει ειδικό πρόστιμο, εντός τριών μηνών από τον προσδιορισμό του, προκειμένου να του επιστραφούν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Στην αντίθετη περίπτωση ο Δήμος τα κατάσχει και προχωρεί στην άμεση εκποίησή τους.

Κατά συνέπεια δεν απαιτείται διαπίστωση δεύτερης παράβασης προκειμένου ο Δήμος να κατάσχει τα αντικείμενα που βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο.

Σε περίπτωση υποτροπής ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αφαιρέσει την τυχόν εκδοθείσα άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου και να αρνηθεί χορήγηση νέας για χρονικό διάστημα έξι μηνών από τη διαπίστωση της υποτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ