Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Κακοσμία στόματος: Ποιες τροφές την καταπολεμούν

Η κακοσμία του στόματος είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί όμως να σας φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Αν εντοπίσετε ότι πάσχετε από κακοσμία του στόματος, είναι καλό να το ελέγξετε με τη βοήθεια ειδικού, καθώς είναι πιθανό να οφείλεται σε κάποια πάθηση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, δεν είναι ανησυχητική, καθώς οφείλεται στην απουσία καθαρισμού των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας.

Δείτε τρεις τροφές που καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος:

Ντομάτες
Δύο ή τρεις ντομάτες την ημέρα μπορεί να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στις θειούχες ουσίες που παράγουν τα στοματικά βακτήρια. Οι ντομάτες περιέχουν ουσίες γνωστές ως ιονόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν την μυρωδιά των θειούχων ενώσεων και κατά συνέπεια την κακοσμία του στόματος.

Καρότα
Αν νομίζετε ότι το στόμα σας μυρίζει, μασουλήστε λίγο ωμό καρότο. Η κακοσμία οφείλεται συχνά σε υπολείμματα τροφίμων που αποσυντίθενται κολλημένα ανάμεσα στα δόντια. Όταν μασάμε, διεγείρεται η παραγωγή σάλιου, το οποίο «ξεπλένει» τα μόρια των τροφίμων. Επιπλέον, οι ίνες του καρότου δρουν ως οδοντόβουρτσα στα δόντια και στα ούλα.

Γιαούρτι
Ένα γιαούρτι με προβιοτικά την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακοσμία, εξουδετερώνοντας τα μικρόβια που παράγουν τις θειούχες ενώσεις στο στόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ