Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Αυτό είναι το "βαρύ χαρτί" της Σεούλ κατά των βορειοκορεατικών καταφυγίων

Σε περίπτωση που τα πράγματα στην Κορεατική Χερσόνησο οδηγούντο σε μια "θερμή" αντιπαράθεση, η ηγεσία της Βορείου Κορέας θα έβρισκε καταφύγιο σε υπόγεια κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου όμως αυτό ενδεχομένως δεν θα βοηθούσε και πολύ.
Πρόσφατα η Νότια Κορέα δοκίμασε τον Hyunmoo-II, έναν πύραυλο ειδικά σχεδιασμένο για την διάτρηση/προσβολή καταφυγίων και άλλων ισχυρά οχυρωμένων εγκαταστάσεων.

Το εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει γιατί η επικράτηση ενός εκ των αντιπάλων σε έναν πόλεμο μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών θα ήταν μια πικρή “πύρρειος νίκη” για τον νικητή -αν υπήρχε. Το πλήγμα που καταφέρει ο Hyunmoo-II εξαϋλώνει το ανδρείκελο-στόχο που έχει τοποθετηθεί στον εσωτερικό διάδρομο του οχυρού, μια σαφή υπενθύμιση ότι ο πόλεμος δεν είναι κάτι στο οποίο καταφεύγει κανείς αψήφιστα...



Σύμφωνα με τον ιστότοπο GlobalSecurity.org, ο νοτιοκορεατικός πύραυλος έχει εμβέλεια 800 χλμ και είναι ικανός να προκαλέσει αξιοσημείωτη ζημιά. Εν τω μεταξύ, η Κίνα, σε μια παράλληλη επίδειξη ισχύος, εκτόξευσε 20 πυραύλους σε προσομοίωση προσβολής αμερικανικών F-22 και εναντίον ομοιωμάτων του αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD το οποίο αποτελεί “κόκκινο πανί” τόσο για το Πεκίνο όσο και την Μόσχα, καθώς διαμαρτύρονται ότι το πανίσχυρο ραντάρ του αμερικανικού συστήματος αποτελεί απειλή για την ασφάλειά τους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές του νοτιοκορεατικού Hyunmoo-II εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ