Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Επόμενος πρωθυπουργός ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν στα όρια του στατιστικού λάθους δημοσκοπήσεις των δημοσκοπήσεων "μυστικού χαρακτήρα" (βλέπε αυτή του ΑΠΕ) την υπεροχή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ έναντι του κ. Τσίπρα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ο αποπροσανατολισμός και η προπαγάνδα της κυβέρνησης που τελευταία βλέπει το παιχνίδι να... χάνεται αφού τα έσοδα πέφτουν και η οικονομία καταρρέει ενώ παράλληλα οι εσωτερικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ φοβίζουν τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα το Μαξίμου να διαρρέει αιφνίδιο ανασχηματισμό ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Οι εκλογές ως σενάριο γίνονται εφιάλτης για το Μαξίμου αφού το κακό κλίμα θα οδηγήσει σε συντριβή την κυβέρνηση και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επόμενο πρωθυπουργό.

Ο πανικός για τα μειωμένα έσοδα που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελευταία αποτυπώνεται έμπρακτα με τα σημειώματα-προσκλήσεις πληρωμής που στέλνει ηλεκτρονικά στους πολίτες το Υπ.Οικονομικών σε όσους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση της εφορίας ενώ οι διακοπές μέσα στο καλοκαίρι που κάνει η ΔΕΗ και τα σημειώματα της ΕΥΔΑΠ για διακοπή ύδρευσης σε πολίτες που δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς συμπληρώνουν τον όλο πανικό. Στο όλο κακό κλίμα να προσθέσουμε και τα "επιπόλαια" πρόστιμα που υποβλήθηκαν στα ανασφάλιστα οχήματα που ανάγκασαν την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω!

Δεδομένο είναι πια ότι η κυβέρνηση κινείται σε... "τεντωμένο σχοινί" αφού όταν τελειώσουν τα χρήματα με τις τόσες απλήρωτες υποχρεώσεις της σε ιδιώτες και νέους διακαιούχους συνταξιούχους ο κ. Τσίπρας θα κλείσει την πόρτα του πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα περάσει το Μαξίμου ως πρωθυπουργός με την ΝΔ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστική και η απάντηση της ΝΔ για τις παραπλανητικές δημοσκοπήσεις που αναφέρει σχετικά:

«Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει τα εξής: «Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του. Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».Σε υστερόγραφο η ΝΔ κάνει της εξής σημείωση: «Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου».

Αυτά αναφέρει σχετικά η ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις ενώ εφιάλτης πρέπει να επαναλάβουμε για την κυβέρνηση είναι και οι νέοι συνταξιούχοι που δεν έχουν πάρει ακόμη την σύνταξή τους αφού θα χρειαστούν περίπου πρόσθετα 2 δις ευρώ όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα αποφεύγει αφού ξέρει ότι θα πρέπει να κάνει νέο μνημόνιο με νέα μέτρα. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να περιμένουν πολύ καιρό ουρά ακόμα συνταξιούχοι που δεν συνταξιοδοτούνται....

Συμπερασματικά: οι εκλογές είναι αναπόφευκτες για τον κ. Τσίπρα.
Ακόμα και τώρα ή το αργότερο το πρώτο-δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Όσες και "κρυφές" και φυσικά και "δόλιες δημοσκοπήσεις" και αν διαρρεύσουν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ