Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Νταϊάνα: Τι έγραφε η Ελισάβετ μετά τον θάνατό της – Αποκαλύφθηκε επιστολή της!

Τα συναισθήματα της βασίλισσας Ελισάβετ και της βασιλικής οικογένειας για τον θάνατο της Νταϊάνα - Στο φως άγνωστη επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ που έγραψε 6 μέρες μετά την κηδεία της - Μιλούσε για "μπερδεμένα συναισθήματα" στο χειρόγραφο τμήμα της επιστολής

Λίγο πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα δημοσιοποιείται επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ στην έμπιστή της Abel Smith. Η βασίλισσα Ελισάβετ αποκαλύπτει τα συναισθήματά της για τον απροσδόκητο χαμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Την είχε γράψει έξι μέρες μετά την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Για πρώτη φορά έρχονται στο φως τα συναισθήματα της βασιλικής οικογένειας για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Το μεγαλύτερο μάλιστα μέρος της επιστολής, που ήταν απάντηση σε συλλυπητήριο γράμμα της Lady Abel Smith, είναι χειρόγραφο. «Σας ευχαριστώ πολύ για το γράμμα σας για τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα. Ήταν πράγματι λυπηρό και μια τεράστια απώλεια για τη χώρα. Αλλά η αντίδραση του κόσμου στον θάνατό της και η λειτουργία στο Αββαείο φαίνεται να ένωσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με έναν τρόπο που αποτελεί πηγή έμπνευσης. Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έχουν φανεί πολύ γενναίοι και είμαι πολύ περήφανη για αυτούς. Νομίζω το γράμμα σας ήταν ένα από τα πρώτα που άνοιξα. Τα συναισθήματα παραμένουν τόσο μπερδεμένα. Έχουμε περάσει όλοι μια πολύ άσχημη εμπειρία!».

Πολύ σπάνια έρχονται στο φως ιδιωτικές επιστολές της βασίλισσας Ελισάβετ. Η επιστολή στη Lady Abel Smith δημοπρατήθηκε μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 90 ετών, το 2005 και βρίσκεται πλέον σε χέρια ιδιώτη.


Το διάγγελμα της Ελισάβετ για τον θάνατο της Νταϊάνα

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε απευθύνει διάγγελμα στον λαό. Ήταν μια από τις καθοριστικές στιγμές της 65χρονης βασιλείας της. «Κανένας που γνώριζε την Νταϊάνα δεν θα την ξεχάσει ποτέ».

Ντυμένη στα μαύρα, η μονάρχης απεύθυνε ζωντανά μήνυμα στο έθνος για τον θάνατο της Νταϊάνα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ήταν το βράδυ πριν από την κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας. «Μιλάω ως μονάρχης και ως γιαγιά. Θέλω να αποτίνω φόρο τιμής στην Νταϊάνα. Ήταν ξεχωριστός και χαρισματικός άνθρωπος. Σε καλές και κακές στιγμές δεν έχασε ποτέ την ικανότητά της να χαμογελά. Ή να εμπνέει άλλους με τη θέρμη και την ευγένειά της. Τη θαύμαζα και τη σεβόμουν για την ενέργειά της και την αφοσίωσή της στους άλλους. Και ιδιαίτερα για την αφοσίωση στα δυο της αγόρια. Αυτή την εβδομάδα στο Balmoral προσπαθούσαμε όλοι να βοηθήσουμε τον Γουίλιαμ και τον Χάρι να συμβιβαστούν με την καταστροφική απώλεια που όλοι μας υποφέρουμε».

Αυτή η τελευταία πρόταση της βασίλισσας Ελισάβετ θεωρήθηκε ότι ήταν η απάντησή της στους επικριτές που σχολίασαν αρνητικά ότι δεν είχαν επιστρέψει στο Λονδίνο. Ενώ βρίσκονταν στο κτήμα τους στη Σκωτία, χιλιάδες άνθρωποι έσπευδαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και το παλάτι του Κένσινγκτον για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη της.


Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ