Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η WWF προειδοποιεί: Εξαντλούμε πόρους της Γης που αναλογούν στην γενιά μας!

Δραματική προειδοποίηση κάνει η WWF όσον αφορά τους πόρους του πλανήτη μας που σπαταλά η ανθρωπότητα τονίζοντας πως φέτος θα εξαντλήσουμε το… ποσό που μας αναλογεί…

Φέτος η ανθρωπότητα θα εξαντλήσει νωρίτερα από ποτέ -2 Αυγούστου- τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και μέχρι και το τέλος του 2017 θα ζούμε με δανεικά… από τις επόμενες γενιές, ανακοίνωσε το WWF.

Όσον αφορά τα κράτη της ΕΕ και ειδικότερα την Ελλάδα, ο τρόπος ζωής παράγει κάθε χρόνο ένα υπέρογκο «οικολογικό χρέος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου Global Footprint Network (GFN), τη φετινή χρονιά θα εξαντλήσουμε και επισήμως τους πόρους που η Γη έχει τη δυνατότητα να μας παρέχει για όλο το έτος. Αυτό το θλιβερό ετήσιο ρεκόρ μετάθεσης της μέρας εξάντλησης όλο και πιο νωρίς μέσα στον χρόνο, αποδεικνύει πως το οικολογικό χρέος της ανθρωπότητας μόνο βιώσιμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σύμφωνα με το WWF και το παγκόσμιο δίκτυο GFN.

Συνολικά η ανθρωπότητα χρειάζεται 1,7 πλανήτες τον χρόνο για να συνεχίζει να ζει με τον ίδιο τρόπο, ενώ αν όλοι ζούσαν όπως οι Έλληνες, θα χρειαζόμασταν 2,5 πλανήτες.

Με άλλα λόγια, η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί τη φύση 1,7 φορές γρηγορότερα (ή στην περίπτωση των Ελλήνων 2,5 φορές ταχύτερα) από τον ρυθμό με τον οποίο τα οικοσυστήματα μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες. Πρώτη στη σχετική κατάταξη αναδεικνύεται η Αυστραλία (με 5,2 πλανήτες), οι ΗΠΑ ακολουθούν με 5 πλανήτες ενώ εντύπωση αλλά και ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η Κίνα και η Ινδία – που μαζί αντιπροσωπεύουν το 36% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού – βρίσκονται ακόμη σχετικά μακριά από την κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ